Nekategorizirano

Ilegalni migranti vse bolj dobičkonosni biznis! Migrante vozili iz BIH v Slovenijo. Zaslužili pa na tisoče evrov!

Neverjetno. Hrvaški urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) je vložil obtožnico proti 13 osebam zaradi tihotapljenja najmanj 95 migrantov iz Bosne in Hercegovine čez Hrvaško do Slovenije , navaja portal Uskok na svoji spletni strani. 

Skupina tihotapcev, ki so stari med 27 in 53 let, je prevzemala migrante na območju brodsko-posavske županije, ki se nahaja ob meji z BiH, ter jih z osebnimi avtomobili peljala na območji primorsko-goranske in istrske županije, ki mejita s Slovenijo. V Slovenijo se očitno lažje pride. Pa tudi če so migranti pri nas ujeti, jim naša država nudi hrano, pijačo in prenočišče popolnoma brezplačno

Iz PU Maribor: Danes,  zgodaj  zjutraj  so  policisti  PMP  Gruškovje so v tovornem vozilu turških   registrskih   oznak,  pri  temeljiti  mejni  kontroli  odkrili  3 državljane  Afganistana  in  enega državljana Pakistana, ki so  se skriti v nakladalnem   prostoru  vozila,  poskušali  izmakniti  mejni  kontroli.  Po končanem postopku jih bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Za svoje nezakonite usluge so prevozniki zahtevali najmanj 1000 evrov po osebi oziroma 20.000 evrov, če so migrante peljali do njihovega končnega cilja v kateri od držav Evropske unije, dodaja hrvaško tožilstvo.

Mogoče vam bo všeč