Nekategorizirano

Ilegalne migracije- nimajo urnika ali pa so njihovi sprovajalci v »zaostanku«?

V  zadnjih  treh  dneh  so pestro dogajanje beležili na področju ilegalnih migracij.  Na  območju  policijskih  postaj  Šmarje  pri  Jelšah in Rogaška Slatina  so policisti   izsledili  42  tujcev, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. V enem  primeru  je na ilegalne prebežnike opozorila občanka, ki se ji za klic zahvaljujejo.

 O tem priča intenzivnejši promet tudi na naši vzhodni meji in aktivnosti organov za spremljanje in preprečevanje tega nezakonitega početja. Po poročanju PU Celje, pravijo da so v   soboto  dopoldne    na  območju  Kunšperka  izsledili  16 državljanov Bangladeša   in  tri  državljane  Pakistana,  ki  so  ilegalno  vstopili  v Slovenijo.  Po  opravljenih  postopkih  smo jih predali hrvaškim varnostnim organom.

V Nimnem so v soboto okoli poldneva izsledili 11 državljanov Sirije, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za azil. 11  državljanov  Egipta in enega državljana Tunizije so v soboto izsledili tudi v Nimnem. Vse so po opravljenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Toliko  o  dogajanju  v  zadnjih  treh  dneh  na  našem  območju.  Glede na vsakodnevno  veliko  število  okuženih, ni odveč spomniti  vse občane na našem območju naj  upoštevajo določila aktualnega Odloka in s tem doprinesejo k zajezitvi širjenja okužbe s korona virusom. Povezano pa z omenjenimi  »čezmejnimi« podvigi pa brez dobrikanja in navezovanje neprevidnih  »neuradnih« mednarodnih stikov, oziroma kakršnimi koli solidarnostnimi početji povezanimi z  ilegalnimi prehodi čez mejo.

PRIJELI ALŽIRCA

Iz PU Maribor poročajo, da so policisti sinoči na območju PP Podlehnik prijeli državljana Alžirije, ki je  pred  tem  na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno vstopil v našo državo. Danes so ga že predali hrvaškim varnostnim organom.

Vane  T. Costa

Mogoče vam bo všeč