Nekategorizirano

Idiotski izgovor, da te kap!

Ob razkritju obstoja Širškovih gošarskih vard, kvazi paravojaških postrojb ljubiteljev gobarjenja in hmeljskih napitkov, se je na socialnem omrežju oglasil tudi premier Marjan Šarec, ki te dni skuša skrpati svojo vlado. “Edini zakoniti varuhi Republike Slovenije so pripadnice in pripadniki obrambno varnostnih struktur Republike Slovenije. Vsak drug ‘postroj’ je nezakonit in spodkopava ustavno pravni red,” se mu je zapisalo. Sledil je plaz zapisov v levičarskih dominantnih medijih, ki so v isti koš s Šiškovimi gošarji strpali tudi združenje VSO, društvo Moris Kočevska Reka s postrojem Manevrske strukture narodne zaščite, nikjer pa z besedico o paravojaških enotah pod okriljem Turnškove ZZB NOV. 

In danes se je zgodilo! Policija je izvedla obsežno operacijo proti “spodpokovalcem ustavnega pravnega reda v Sloveniji,” Šiškovim ljubiteljem gobarjenja in hmeljskih napitkov. Za utrjevanje ustavnega reda in kredibilnosti vlade, ki krpa Šarec, lahko pričakujemoi megalomanski sodni proces, morda kar v stožiški športni dvorani, seveda z neposrednim TV in radijskim prenosom. Stožiška dvorana bo skorajda najbolj primerna, ker so zidovi še vedno prepojeni z revolucionarnimi napevi Kombinatk in Partizanskega pevskega zbora. Častno ložo na sojenju bo verjetno napolnilo vodstvo ZZB NOV s Titom Turnškom na čelu, spedenani v partizanske uniforme in okrašeni z medaljami za hrabrost. Za vsak primer pa tudi z orožjem, ker nikoli ne veš, kdaj se bo vardam utrgalo.

Je pa Tit Turnšek v hipu javnosti sporočil, da njegove oborožene enote  ZZB bog ne daj metati v isti koš s Šiškovimi vardami ali VSO, ker so oni organizirani kot društvo in zato že sami po sebi varuhi ustavnega reda v Sloveniji. To so si priborili v času NOB in tega jim tudi v Sloveniji ne bo vzel nihče. »Vse spominske partizanske čete so ustanovljene kot društvo in registrirane pri pristojnem državnem organu.

							Njihov namen pa je negovati spomin na obdobje NOB in nikakor ne podpihovati sovraštvo med ljudmi.« Tako Turnšek,ki ima verjetno res kratko pamet, ko trdi nekaj takega. Še vedno odmevajo njegove izjave in nastopi po oddaji Intervju na nacionalni RTV novinarja dr. Jožeta Možine s predsednikom vladne komisije za povojna morišča dr. Jožetom Dežmanom,ko je od vodstva RTV celo zahteval, da se odreče Možini. Negovanje spomina na obdobje NOB je kot kaže Turnšku preboleče, ko se ga spomni na poboje zavednih Slovencev v času NOB in takoj po vojni, ko se ga spomni na več kot 600 prikritih povojnih morišč, kjer je bilo izvensodno pobitih nekaj deset tisoč ljudi.   

Boris Cipot

Preberite si Turnškov zapis:

https://www.zzb-nob.si/aktualno/zveza-borcev-odlocno-obsoja-formiranje-paravojaskih-enot/

Mogoče vam bo všeč