Nekategorizirano

Marjan Podobnik: Ideje levičarske oblastne strukture lahko sprožijo državljansko vojno

V uvodu oddaje Sreda v sredo sva se s sogovornikom Marjanom Podobnikom, nekdanjim podpredsednikom vlade v času Janeza Drnovška in nekdanjim predsednikom SLS, ki se je znova aktivno vključil v delovanje stranke, najprej dotaknila aktualnih političnih razmer v Sloveniji. Afera Šiško je po njegovem mnenju le poskus, kako fokus pozornosti državljanov preusmeriti iz bolj usodnih dogajanj v Državnem zboru, v katerem te dni potekajo zaslišanja potencialnih kandidatov in kandidatk za ministrska mesta v vladi Marjana Šarca.

“Dejstvo je, da tisto, kar lahko v tem trenutku skrbi Slovenijo, se dogaja v parlamentu. V tej koalicijski pogodbi, v novi ekipi ljudi, skupin, strank, ki nekatere sploh ne zgledajo kot stare stranke relativno neuspešne vlade, izpade kot da so se odrekle svojim temeljnim pogledom in s tem postale soizvajalci nekaterih, že davno preživetih in propadlih idej, ki jih zastopa del radikalne Levice. Mislim, da je vsakršno podcenjevanje tega stanja,ko nek visok funkcionar Levice preko družbenih omrežij poziva dobesedno k nacionalizaciji premoženja, ko odločanje gospodarstvenikov o ustvarjenem dobičku ocenjuje kot utajo davkov, to ni za podcenjevati! Povedal bom zelo neposredno: taka struktura lahko pripelje Slovenijo dobesedno v državljansko vojno!”

Spomin na dogajanja pred, med in po drugi svetovni vojni so po besedah Marjana Podobnika je še vedno živ. “Skupina nekaj deset revolucionarjev si je zamislila, da bodo okupacijo Slovenije izrabili za prevzem oblasti! Ob molčeči večini,ki bi lahko takrat še spremenila tok zgodovinskega dogajanja, jim je v času 2. SV  uspelo vsiliti svoj revolucionarni koncept. Najprej s pobojem nekaj sto uglednih kmetov, obrtnikov, duhovnikov in intelektualcev, nadaljevalo preko zlorabe partizanskega gibanja, v katerega je velika večina Slovencev vstopila zaradi želje po osvoboditvi izpod okupacije, po drugi svetovni vojni pa zaplenilo premoženje, izvensodno pobilo nekaj deset tisoč ljudi in zmetalo v jame. Kot danes se je tudi takrat začelo, zato znova, ne podcenjujmo tega!”

Vabim k ogledu oddaje, v kateri bo Marjan Podobnik ekskluzivno razkril, kdo je najverjetnejši kandidat za predsednika SLS na septembrskem kongresu stranke. Imena za vse odgovorne funkcije bodo znana do 10. septembra.

Mogoče vam bo všeč