Nekategorizirano

Na Rogli atrakcija za ljubitelje narave in adrenalina: Pot med krošnjami pohorskih smrek

Pred dobrimi tremi meseci nič, sedaj pa je skoraj že tu. Tik pred zdajci, točneje  20. septembra, dve uri čez poldan bo vsem radovednežem, častilcem narave, vsem gostom in tistim,  ki jih narava navdušuje in izpolnjuje, jih naredi drugačne,  bogatejše za eno doživetje in spoznanje o vseh lepotah, ki nas obkrožajo, bo odprta nova atrakcija pri nas, Pot med krošnjami Pohorje. V Evropi, se pravi na Češkem, v Avstriji in Nemčiji jih je še 7 podobnih atraktivnih sprehajališč in doživljajskih kompleksov.

To bo prva pot med krošnjami v Sloveniji, ki jo sestavljata 560 metrov dolgo sprehajališče do 20 metrov nad tlemi in 37 metrov visok razgledni stolp z dodatnimi 440 metri krožne poti.

Sedaj, ko je že  skoraj narejeno vse za vaše obiske, se poraja občutek, da je to nekaj drugačnega, navdušujočega, ki pritegne vsakega radovedneža brez izjeme  ter deluje močno, drugačno,  mogočno. Deluje pa tudi tako, da je usklajeno z okoljem, da je skoraj vse narejeno iz lesa, sonaravno, ekološko, čisto. Kar je čisto, je lepo, navdušuje, plemeniti. Užitki pogleda na neskončen gozd in to z 37 metrov visokega stolpa. Kasneje boste zaznali tudi  jesensko spreminjanje  barv iz temno zelene  v zlatorumeno jesensko barvno simfonijo. Slikoviti sončni zahodi med krošnjami dreves bodo zagotovo del  vašega doživetja.  Z učenjem o pohorski flori in favni boste začutili utrip gozdnega življenja in boste bogatejši za spoznanje več o življenju v gozdu in ob njem.

Adrenalinske postaje, kot je navidezno brezno, pa vam bodo zarisale  pristen, samo vaš  nasmešek na obraz. Ob  vašem sprehodu vas bodo zabavale adrenalinske in izobraževalne  interaktivne postaje, vsako leto pa nameravajo dodati še kakšno vsebino ki vas bo še bolj pritegnila k spoznavanju nečesa novega. Že prihodnjo pomlad bo tako zrasel okoli 40 metrov dolg tobogan, po katerem se bodo lahko adrenalinski navdušenci spustili z vrha stolpa.

Vaše zanimanje za lepote Pohorskih gozdov bo glavno vodilo. Zato velja vedeti, da je sprehajališče med krošnjami Pohorje dostopna za odrasle, otroke, dijake, tudi gibalno ovirane s spremstvom. Ni pa za vaše hišne ljubljenčke, zato pa je poskrbljeno da vas taisti počakajo v za njih pripravljene  kletke ob kakšnem priboljšku,  ki jima ga boste pustili za kratkočasenje v času vašega ogleda in sprehoda med krošnjami  ko boste opazovali svet iz ptičje perspektive

 

Cena za odrasle osebe je 10 EUR, družinska( ki zajema 2odraska+ 2 otroka starejših od 3-14 let) 25 EUR.  Za skupine bo tudi poskrbljeno. Za skupine 15 in več oseb je vstopnina 8 EUR.

Skupine za več kot 15 oseb,  ki jo sestavljajo upokojenci, dijaki in invalidne osebe z kartico oskrbe   ter   za dijake do 19 let  se lahko podajo na  sprehajalno pot in razgledni stolp že za 7 EUR.

Možnosti in dostopnosti je za vse,  ki ste temu naklonjeni in vas to navdahne. Vaš navdih nad videnim prenesite naprej, navdušite še koga. Privoščite si   eno doživetje več, doživite eno izkušnjo več. Dobro se boste  počutili. Lepote narave so namenjene prav vsem, tudi vam, zato ne zamudite!

Pot med krošnjami  Pohorje vabi!

V.K.T.

 

 

 

Mogoče vam bo všeč