Nekategorizirano

Hrvati so se nam zlagali! V Zrčah razvratne zabave!

Na razvpiti plaži Zrće na hrvaškem otoku Pagu se kljub pandemiji novega koronavirusa niso odpovedali nočnemu življenju. Ne glede na vse obljube in ne glede na nevarnost okužb

 

Zagotovila hrvaških oblasti, da letos v Zrćah ni razvrata in gneče, se kažejo v povsem novi luči. Divja zabava v enem od klubov se je po besedah vira Planet TV končala šele danes okoli osme ure zjutraj, o zaščitnih ukrepih pa nikjer ni ne duha ne sluha.

“Ljudi ni, mladih je zelo malo. Gostov, ki se zabavajo, je mogoče pet odstotkov,” je še v petek zatrjeval župan Novalje Ante Dabo. No,včerajšnje zabave na znani plaži župana postavljajo na laž. Ljudje so se zabavali pozno v noč, nihče ni uporabljal varnostne distance, bil je pravi razvrat. Gre za tsko mlajše, kot starejše osebe, predvsem tujce.

Ko so na Planet TV župana Novalje želeli vprašati, ali še stoji za svojimi besedami, so jim sprva obljubili županovo izjavo, ko pa so jim omenili, da imajo posnetke divjih zabav, župan zanje nenadoma ni imel več časa. Še prejšnji petek je namreč zatrjeval, da ukrepe v klubih dosledno spoštujejo in da je v njih od najmanj sto do tristo ljudi.

Kljub napovedim naših sosedov, da nočnega življenja na Pagu letos ne bo, so v Zrćah odprte štiri od petih diskotek. Čeprav je Slovenija Hrvaško vseskozi pozivala, naj reši razmere, ki vse bolj uhajajo izpod nadzora, pa južni sosedje nočnih klubov kljub obljubam niso zaprli. “Slovenija pričakuje, da bo Hrvaška sprejela nekatere ukrepe, da se bo odrekla temu nočnemu programu,” je konec junija poudaril uradni vladni govorec Jelko Kacin.

 

Mogoče vam bo všeč