Nekategorizirano

Hrvati razgrabili izraelske zaščitne maske, ki naj bi ubijale virus Covid 19

Hrvati razgrabili izraelske zaščitne maske, ki naj bi ubijale virus Covid 19. Maska temelji na vojaških medicinskih povojih za zaščito poškodb pred virusno okužbo. Na Hrvaško je prispelo 128.000 kosov, kar je zelo majhna količina in vsa je bila v hipu razprodana. Ta antibakterijska maska ​​za obraz je revolucionaren večnamenski virusni deaktivator.

“Sama sterilizacijska maska ​​je bila razvita v Izraelu, je prva na svetu regulirana maska ​​za obraz, prepojena z mikro delci bakrovega oksida. Patentirana tehnologija zagotavlja edinstveno preprečevanje in znatno odstranjevanje virusa z nanosom plasti bakrovega oksida. Povoji na osnovi bakra po 15 letih raziskav sledijo uspešni komercializaciji impregnacije bakrovih spojin v različnih tkaninah in polimerih,” poročajo agencije.

To masko lahko uporabljate večkrat, dokler je fizično ne uničite, zalivate ali občutno umažete. Njena cena na Hrvaškem znaša približno 40 kun.

Predsednica hrvaške zdravniške zbornice Ana Soldo je pred kratkim dejala, da so maske, ki prihajajo iz Izraela, triplastne z bakrovim oksidom v notranjosti, kar preprečuje prodiranje virusov in bakterij v telo.

Poudarila je, da so takšne maske dolgotrajne, tudi do 12 mesecev, in dokler je fizično ne uničimo, bi morale delovati. Povedala je, da imajo te maske precej dobre certifikate nemških in ameriških certificiranih podjetij, da pa je treba masko uporabljati pravilno.

Mogoče vam bo všeč