Nekategorizirano

Grozljivo: Posilstvo petletnega dečka

Petletnega dečka naj bi v začetku tega meseca na severu Avstralije posilili trije otroci, je sporočila lokalna policija.

Domnevni incident se je zgodil na plaži v oddaljenem Queensland mestu Napranum 1. junija okoli 19. ure, po navedbah tiskovnega predstavnika policije Queenslanda.

Domnevni storilci kaznivih dejanj – fantje, stari med 10 in 13 let – “bodo obravnavani v skladu z določbami zakona o mladinskem pravosodju,” je dejal tiskovni predstavnik policije.

V petek je policijska komisarka Queenslanda Katarina Carroll dejala, da je incident “absolutna tragedija.”

“Žal, ampak da, to smo preiskali,” je Carroll povedal novinarjem. “Z otrokom se ukvarjamo, sodelujemo s skupnostjo. To se ne bi smelo zgoditi in je tragično.”

Carroll je dodal, da je policija sodelovala “z žrtvijo, družinami in otroki, ki so posilstvo izvedli.”

Napranum je skupnost otočkov, v kateri živi približno 1.000 staroselcev. Nahaja se na severozahodni obali polotoka Cape York.

Mestece je od mesta Cairns – najbližje večje skupnosti oddaljeno približno 800 kilometrov ali 10 ur vožnje.

Po poročanju ABC News je Napranum dolgo veljal za eno najbolj prikrajšanih skupnosti Queenslanda, čeprav so se gospodarske priložnosti tam v zadnjem desetletju izboljšale.

Leta 2006 so 10-letno deklico posilili trije moški in šest dečkov v mestu Aurukun, približno 190 kilometrov od Napranuma.

Primer je v Avstraliji povzročil ogorčenje, potem ko so storilci dobili pogojne kazni. Sodnica v zadevi ni delno obsodila skupine posiljevalcev, češ, da se je deklica verjetno strinjala in je sama želela seks.

Mogoče vam bo všeč