Nekategorizirano

Stoletnik, ki je zbral milijone za boj proti koroni, je bil proglašen za viteza

Kraljica Elizabeta II je v petek v viteza povzdignila poveljnika Toma Moora (Moore) in tako izrekla priznanje stoletniku, ki je v pandemiji koronavirusa dvignila britanski duh z milijoni funtov, zbranih za zdravstvene delavce.

Veteran iz druge svetovne vojne je aprila zbral rekordnih 33 milijonov funtov, ko je na predvečer svojega 100. rojstnega dne opravil 100 krogov okoli svojega vrta s pomočjo sprehajalne hojce, piše N1.

Na terasi gradu Windsor se je 94-letna britanska kraljica nasmehnila Muri in ga povzdignila v viteza, ko se je  z viteškim mečem dotaknila obeh ramen. Meč je pripadal njenemu očetu Georgeu VI.

Moore je stal mirno, naslonjen na svojo sprehajalno hojco . Oblečen je bil v temno obleko. “Najlepša hvala,” je rekel kraljici. “Lepo, da ste zbrali neverjetno količino denarja,” mu je dejala kraljica.

Moore je postal simbol britanske vztrajnosti v koronavirusni krizi in mnoge navdušil z obljubo, da bo “spet zasijalo sonce”.

“Nikoli si nisem mogel predstavljati, da se bo to zgodilo,” je zapisal na Twitterju, preden je prejel kraljičino priznanje.

Mogoče vam bo všeč