Nekategorizirano

FRANCIJA ZVONI V RITMU OGNJA

Požar, ki je izbruhnil v stolnici v zahodnem francoskem mestu Nantes, je bil obvladan, pravijo gasilci.

							Slike s prizorišča prikazujejo velik ogenj in dim, ki prihaja iz katedrale Saint-Pierre-et-Saint-Paul, katera izvira iz 15. stoletja.

Vzrok požara za enkrat še ni znan.

Mineva leto po uničujočem požaru v katedrali Notre-Dame v Parizu, ki je bila eno največjih arhitekturnih zakladov Francije.

Vendar pa je lokalna gasilska služba dejala, da škoda v Nantesu ni v primerljivem obsegu. “Škoda je osredotočena na orgle, za katere se zdi, da so popolnoma uničene. Platforma, na kateri so nameščene, je zelo nestabilna,” je novinarjem dejal vodja lokalne gasilske službe Laurent Ferlay.

				Požar je izbruhnil v stolnici v zahodnem francoskem mestu Nantes			Požar je izbruhnil v stolnici v zahodnem francoskem mestu Nantes

Trenutno je na kraju dogodka več kot 100 gasilcev. Posadke so bile poklicane okoli 07:44.

Očividec je za 24-urno informativno mrežo LCI povedal, da je ogenj lahko videl iz svojega doma, nedaleč od katedrale. Dejal je, da ga je zbudil “zelo nenavaden zvok zvonov”.

“Vse kar vidim, je vedno več dima,” je dejal.

To ni prvi požar v stolnici. Poškodovalo jo je zavezniško bombardiranje leta 1944, med drugo svetovno vojno, nato pa je leta 1972 bila uničena tudi streha.

Vir: BBC News

Mogoče vam bo všeč