Nekategorizirano

Grozljivo, kaj s pljuči naredi koronavirus. Z virusom Covid-19 ni šale, kar kažejo fotografije pljuč umrlih za koronavirusom

Število okuženih v Sloveniji raste. Do 14. ure potrjenih 286 primerov okužbe, testiranih je bilo 8730 ljudi. Pristojni so po pregledu stanja na terenu ugotovili pomanjkanje zaščitne opreme, predvsem za zdravstvene delavce, ki se z epidemijo spopadajo v prvih bojnih vrstah. Zaloge naj bi danes okrepila prva večja pošiljka zaščitnih mask in druge zaščitne opreme.

Šokantne slike škode, ki jo na pljučih povzroči virus Covid-19!  

Da je koronavirus hudo resna zadeva, nekateri še vedno ne verjamejo. Morda pa jih bodo prepričali posnetki pljuč 67-letnega moškega in 65-letne ženske iz kitajskega Wuhana, ki sta bila na dopustu v Italiji. V domovino se nista vrnila nikoli več, saj sta umrla v rimski bolnišnici za posledicami koronavirusa. Uradno veljata za prvi žrtvi tega zloglasnega virusa na evropskih tleh.

Javno objavljeni rentgenski in CT posnetki njunih pljuč dokazujejo zelo hitro propadanje tega življenjsko pomembnega organa. Po poročanju časopisa Daily Mail je družina pokojnih dovolila objavo omenjenih fotografij. Ko so nastale, je bilo stanje bolnikov še stabilno. Tri dni po prvem slikanju je bilo mogoče na slikah pljuč odkriti zatemnjene dele, kar priča o tem, da se v pljučih nabira kri in gnoj. V tem času prihaja do akutnega sesedanja pljuč, krvne žile se povečajo, pljučne mešičke zaliva tekočina, zato je dihanje vse bolj oteženo, bolnik pa umre zaradi nezmožnosti dotoka kisika v kri.         

Vir: demokracija.si

Mogoče vam bo všeč