Nekategorizirano

Grozljiv video: Na stotine migrantov beži iz kampa Miral v Veliki Kladuši

Potem, ko je Mustafa Ružnić, predsednik vlade Unsko-sanskega kantona, prejšnji teden sporočil, da bodo sprejemni taborišči za migrante “Bira” v Bihaću in “Miral” v Veliki Kladuši zaprli v naslednjih 10 do 15 dneh, se je v zadnjih dneh na stotine migrantov odločilo za beg, še pred uradnim zaprtjem obeh centrov.

“Prepoved prevoza in prodaje vozovnic migrantom ostaja v veljavi. Odločili smo se tudi, da bomo mladoletnike iz Bire in Mirala premestili v druga taborišča, primernih za sprejem takšnih skupin. Operativna skupina je ministrstvu za zdravje USC naročila, naj uskladi vse ukrepe za njihovo premestitev iz taborišč USC. Sprejeli smo tudi pomembno odločitev, da noben migrant ne more več vstopiti v naš kanton, torej je naša druga ugotovitev, da v Biri in Mistralu ni novih sprejemov,” je dejal premier Ružnić.

Video, ki so ga poslali bralci “Avaza” iz Velike Kladuše in je bil objavljen na družbenih omrežjih, dokazuje, da migranti množično zapuščajo kamp, ​​ker jim odmik od meje s Hrvaško ni naklonjen. Prav tako je očitno, da zaprtje kampov ne bo rešilo migrantske krize v USC, vendar bodo migranti še naprej tavali po ulicah, gozdovih, zapuščenih stavbah v tem kantonu.

Mogoče vam bo všeč