Nekategorizirano

Gorenak: Učitelji! Ne dovolite, da Štrukelj iz vas dela “fah idiote!”

Preteklo sredo naj bi bili v Sloveniji priča eni največjih stavk Štrukljevega sindikata SVIZ. Ali boste verjeli tej informaciji ali ne prepuščam vam, ampak jaz osebno temu ne morem verjeti. Več kot očitno je, da v resnici sploh ni šlo za učiteljsko stavko ampak prej za Štrukljev politični piknik katerega namen je bil kristalno jasen. Cilj “Štrukljevanja” je bil en sam in sicer prenesti pomemben del volilnih glasov, ki so bili na državnozborskih volitvah leta 2014 namenjeni stranki SMC k stranki SD. Če pa bi se slučajno zgodilo, da bi vendarle kdo ne upošteval sugerirane “prave izbire” (torej stranke SD) in namenil svoj glas Marjanu Šarcu pa tudi prav. Vse kar sem zapisal je bilo na tem “pikniku” tako očitno in v nebo vpijoče, da le največji politični zaslepljenci ne spoznajo resnice! Pri tem ne gre spregledati, da je politično zaledje Štrukljevega sindikata leta 2014 v veliki večini glasovalo ravno za stranko SMC Mira Cerarja. Štrukelj je namreč preveč premeten “sindikalist”, oprostite, politik, da ne bi znal v sedanjih političnih razmerah pravočasno ukrepati, kar je z zadnjo učiteljsko stavko tudi storil, pri tem pa je bil njegov osnovni cilj viden iz lune.

Vsakdo v javni upravi kjerkoli v Evropi lahko stavka, takrat stavka proti svojemu delodajalcu, to pa je proti aktualni vladi! So se naši stavkajoči učitelji vprašali proti komu stavkajo? Mislim (oziroma vem) da ne. Če bi stavkali proti vladi, kot svojemu delodajalcu, bi morali govornike iz stranke SD (Pikalo) in iz stranke SMC (Tabakovič) izžvižgati. Ta dva govornika sta namreč predstavnika v vladi sodelujočih strank, ki odločata o plači učiteljev. Toda ne, stavkajoči učitelji so njunima govoroma glasno ploskali, pri čemer pa so v resnici ploskali vladi, ki določa višino njihovih plač. Proti komu so torej stavkali?! Narobe svet torej, ki je mogoč le v Sloveniji.

Na podlagi vsega navedenega tako z gotovostjo trdim, da ni šlo za učiteljsko stavko ampak za Štrukljev politični piknik, katerega namen je bil kot sem že predhodno omenil, prehod volivcev stranke SMC k stranki SD.  Ti volivci bodo po vsej verjetnosti junija 2018 torej volili tisto politično stranko, ki je na oblasti že 20 let od skupno 27 let samostojne Slovenije in ki korenini v totalitarnih časih naše polpretekle zgodovine.

Pa naj mi še kdo reče, da imajo volivci vedno prav… oziroma nedvomno pa je v sledeči misli veliko resnice: “VSAK NAROD IMA TAKŠNO VLADO, KOT SI JO SAM ZASLUŽI”!

Dr. Vinko Gorenak

https://www.vinkogorenak.net/

Mogoče vam bo všeč