Nekategorizirano

Globoka država, tu in zdaj! Kako je Policija nadzorovala poslanca NSi Jožefa Horvata in s tem grobo kršila njegovo zasebnost

Na današnjem zasedanju Državnega zbora je vrhunec zasedanja prinesel nastop poslanca Jožefa Horvata iz Nove Slovenije, ki je razkril, da je na lastno zahtevo pridobil evidenco vpogledov v njegovo zasebnost. Med nastopom je pokazal dolg seznam teh vpogledov in ugotavljanja njegove trenutne lokacije. Največ vpogledov naj bi bilo ravno v času, ko je nastajala nova koalicija, konec februarja in marca. 

Po njegovih besedah naj bi bilo v času prejšnje vlade teh vpogledov enormno veliko, kar je dejstvo, ki ga je črno na belem pokazal javnosti na formatu A5. In prav nekdanji oblastniki na čelu z Marjanom Šarcem in vsa levičarska opozicija  sedanji vladi očita domnevne kršitve, ki naj bi se zgodile v prihodnosti – kar je milo rečeno skregano z zdravo pametjo. Svojih grehov seveda ne bodo priznali!

“Gledali so mi celo 35 minut pred polnočnico. Da, sem bil na polnočnici in so me gledali. Zanimivo. Zelo zanimivo. In tukaj se zelo strinjam z mojim prijateljem in rojakom Dejanom Židanom, skupaj sva bila na Tarči, in kolega Dejan je takrat zelo dobro povedal: ‘Če kdo, policija, sledi politikom, potem je to največja afera v zgodovini samostojne države,” je dejal danes Horvat. 

Horvat je nadaljeval, da bodo zaradi tega zganjali velik hrup, ker želijo, da se enkrat v tej državi ukorenini demokracija. “Nas pa za naprej obsojate, da nekaj bo, da bomo policijska država. Jaz govorim samo o tem, kar je bilo, kar so dejstva, kar je črno na belem,” je dodal. 

Po nastopu Jožefa Horvata se je na tviterju oglasil še minister za notranje zadeve Aleš Hojs, ki je zapisal, da so na MNZ po nastopu nove vlade pozvali poslance državnega zbora, da zahtevajo vpoglede v njihove mape, kar so tudi storili.

Glede na nastop poslanca in zapis notranjega ministra lahko sklepamo, da bo v prihodnje še več razkritij domnevno nezakonitih vpogledov v mape različnih posameznikov iz političnih opcij sedanje koalicije. Odzval se je tudi predsednik preiskovalne komisije v zadevi Franc Kangler in drugi, mag. Dejan Kaloh.

Mogoče vam bo všeč