Nekategorizirano

Gallup: Zaupanje Američanov v stanje gospodarstva najvišje v zadnjih 18 letih

V državni medijski RTV hiši nikoli ne zmanjka gnojnice, ko je govora o ameriškem predsedniku Donaldu Trampu ali njegovi soprogi Melaniji. Če že ne v novinarskih zapisih dopisnika iz ZDA, si zlivanje gnojnice po Trumpu privoščijo na stranek multimedijskega centra, ko s pridom izrabijo komentarje v glavnem “no name” sfrustriranih antitrumpovsko nastrojenih piscev na socialnih omrežjih (https://www.rtvslo.si/mmcdebata/zda-so-izgubile-kompas-nasilje-in-groznje-so-v-zunanji-politiki-nedopustne/480884), ki se jim kolca po nekdanji komunistični Jugoslaviji.

Seveda državna medijska hiša, ki jo skozi “električni harač” plačujemo vsi, zavestno ali zavedno spregleda dejstva in podatke, ki govorijo v prid predsednikovanju Donalda Trumpa. Tako so “spregledali” zadnje rezultate javnomnenjske ankete, ki jo je med Američani opravil Gallupov inštitut, najstarejša ameriška družba za raziskavo javnega mnenja, po katerih je zaupanje Američanov v stanje gospodarstva najvišje v zadnjih 18 letih. 

 “Dow Jones Industrial Average” je od Trumpove izvolitve za predsednika ZDA pridobil kar 42% vrednosti oz. čez 7600 točk.   

GALLUP je javnomnenjsko raziskavo opravil v času med 1. in 10. februarjem 2019. Rezultati ankete pa pravijo, da  ima kar 57% Američanov pozitivno menje o stanju gospodarstva, saj so mu podelili oceno “odlično” oz. “dobro”, kar predstavlja najvišji odstotek v zadnjih 18 letih.  

Posledično je na najvišji ravni tudi optimizem glede trga delovne sile, saj kar 69% vprašanih ocenjuje, da je sedaj lahko najti dobro zaposlitev, kar je tudi najvišji odstotek vse od leta 2001 oz. od kar merijo to kategorijo.

Rezultati ankete pa pravijo, da  ima kar 57% Američanov pozitivno menje o stanju gospodarstva, saj so mu podelili oceno “odlično” oz. “dobro”, kar predstavlja najvišji odstotek v zadnjih 18 letih. 

Kot je znano, je že takratni predsedniški kandidat Trump od vsega začetka kampanje dajal največji poudarek prav gospodarstvu in zagotavljanju varnosti. Kot predsednik ZDA pa uživa prav na področju gospodarstva tudi največjo podporo volivcev. Gospodarske uspehe svoje administracije je tudi najbolj izpostavil v svojem letnem nagovoru o stanju v državi 6. februarja v Kongresu, ki ga je pozitivno ocenilo kar 76% vprašanih.

Poleg tega predsednik Trump kot svojo zaslugo tudi poudarja veliko povečanje borznih indeksov v zadnjih dveh letih. Tako je “Dow Jones Industrial Average” od njegove izvolitve za predsednika ZDA pridobil kar 42% vrednosti oz. čez 7600 točk.   

Mogoče vam bo všeč