Nekategorizirano

FUTSAL EURO SLOVENIA 2018

Dvorana Stožice v Ljubljani je bila v času 30.januarja do 10.februarja 2018 prizorišče evropskega prvenstva v futsalu, torej v dvoranskem nogometu. Na njem je sodelovalo 12 reprezentanc: Španija, Rusija, Portugalska, Italija, Ukrajina, Azerbajdžan, Kazahstan, Srbija, Romunija, Poljska, Francija in Slovenija.

Včeraj se je prvenstvo zaključilo s podelitvijo medalj in velikega pokala. Predsednik UEFA Aleksander Čeferin je zlato in pokal izročil Portugalcem, ki so tekmo s Španijo po podaljških dobili z rezultatom 3:2 in s tem prvič postali prvaki futsala. Španci so doslej bili uspešni kar devetkrat, največkrat od vseh reprezentanc, ki so sodelovale na turnirju. Tretje mesto si je priborila Rusija, ki je z 1:0 premagala Kazahstan. Za najboljšega igralca je bil proglašen portugalski reprezentant Ricardinho (s polnim imenom Ricardo Filipe da Silva Braga), ki je nagrado sprejel z zvitim gležnjem. Zato ga tudi ni bilo zadnjih pet minut v igri in vsi so trepetali, da bi ostali uspeli. Bilo je podobno kot na zadnjem evropskem košarkarskem prvenstvu, ko jo je skupil naš Dončič.

Slovenija je obstala v četrtfinalu, kjer jo je z 2:0 premagala Rusija. Slovenija je do sedaj sodelovala na petih UEFA Futsal EURO zaključnih turnirjih. Podoben uspeh smo dosegli na UEFA Futsal EURO 2014 v Belgiji, ko smo si priigrali četrtfinalni obračun s Španci.

Prvenstvo je bilo odlično organizirano in pohvale dežujejo z vseh strani. Najbolj pa so bili organizatorji zadovoljni z gledalci, saj si je vseh 20 tekem skupaj v živo ogledalo kar 101.934 gledalcev (5097 gledalcev na tekmo). Vzporedno s futsal evforijo, na valu katere je bila Arena Stožice za tekme slovenske futsal reprezentance vsakokrat razprodana, se z odlično gledanostjo lahko pohvali tudi televizija Sportklub, ki je prenašala tekme.

Pripravil Andy

Mogoče vam bo všeč