Nekategorizirano

Franc Kangler: V drugem krogu se bodo karte na novo premešale, borili se bomo naprej, s srcem za Maribor

Včeraj so mariborski volivci odločili, da bo o novem županu odločal drugi krog v nedeljo, 2. decembra. V igri ostajata dva, in sicer nekdanji župan in izkušen politiki Franc Kangler NLS,ki so mu volivci namenili 31,40% glasov, in mariborski podjetnik Saša Arsenovič SMC, ki je prejel 38,20% podporo. Odpadel je aktualni župan dr. Andrej Fištravec, ki so ga na oblast pripeljale granitno-jogurtne vstaje, odneslo pa ga je nezadovoljstvo Mariborčanov, ker razen oblju njegovo županovanje mestu ni prineslo nikakršne dodane vrednosti.

Čeprav so mariborski volivci odločili,kakor so odločili, torej, da se bosta za županski položaj v drugem krogu pomerila Kangler in Arsenovič, je bilo sinoči v volilni galeriji Franca Kanglerja prijetno in sproščeno vzdušje. Izjave za različne medije so se vrstile. Franc Kangler je sicer priznal, da je sprva pričakovak zmago v prvem krogu, vendar se je globoka država ob njegovi kandidaturi takoj organizirala in v množici protikandidatov ponudila Arsenovića.

V volilni štab Franca Kanglerja je obiskala Lidija Divjak Mirnik, četrtouvrščena na včerajšnjih županskih volitvah in čestitala Kanglerju za uspeh. Prišli so tudi predstavniki štaba poraženega župana Andfreja Fištravca in zaželeli Kanglerju uspeh v drugem krogu.

Kangler je stopil tudi do Arsenovičevega volilnega štaba, konkurenta v drugem krogu sta si segla v roke. Ob tem je Kangler izjavil, da tudi v drugem krogu pričakuje spoštljivo kampanjo.” Ne pričakujem nizkih udarcev, predvsem pa pričakujem programsko, vsebinsko debato,« je dejal Kangler in sam  napovedal spoštljivo kampanjo v prihodnjih dveh tednih.

Mogoče vam bo všeč