Nekategorizirano

Županski kandidat propadle SMC Saša Arsenovič v posmeh Slovencem

Saša Arsenovič, ki se je pod zastavo propadle SMC prebil v drugi krog županskih volitev za Maribor, bo mesto osiromašil in zagotovo odstranil pomembno zgodovinsko obeležje in izjemno turistično znamenitost. Kužno znamenje namreč! Namesto kužnega znamenja bi Arsenović na Glavnem trgu posadil drevesa in Mariboru odvzel še en prireditveni prostor, ki ga v mestu že tako ali tako primanjkuje.

Ob tem se postavlja še eno, morda še bolj pomembno je vprašanje: kje bo Arsenović dobil vsa finančna sredstva za vse svoje (beri SMC-jeve) pohlepne sanje in projekte.

Nadalje se moramo vprašati, kdo bo vodil njegova podjetja, če bo slučajno prišel na mesto župana? Jih bo vodil sam? Bo vodenje prepustil drugim? Zelo pomemben podatek je tudi, da Arsenović v mestnih četrtih in krajevnih skupnostih nima niti enega kandidata ali kandidatke, ki bi lahko bili izvoljeni za predstavnike. Glede na projankovičevsko usmerjenost županskega kandidata Arsenovića lahko sklepamo, da se mu ni zdelo pomembno potruditi in najti kandidatov za MČ in KS, ker ne prinašajo denarja. Vsak mestni svetnik je kapital, ki za razliko od članov MČ in KS prinašajo kar lepe vsote denarja na račun. Kam se bo ta denar stekal, je še vprašanje. Najverjetneje ga bo pogoltnil požrešni stroj propadle SMC.

Ne spreglejmo, da je Arsenović tudi neveden glede imena trgov in ulic v Mariboru. Na enem od soočenj namreč ni vedel, da trg Leona Štuklja Maribor že ima. Prav tako se po njegovih besedah Mariborčani lahko zahvalijo partizanom, »da pri nas ne rabimo govoriti Slovensko!« Vse to so nizki udarci tako za Maribor, kot za celotno Slovenijo. S tem je Arsenović jasno pokazal, da zanika slovenski narod.

Nikakor pa ne smemo pozabiti, da je kandidaturo Arsenovića podprla SMC. Iz vrst SMC prihaja tudi zloglasni Andrej Špenga, ki so ga 18.12.2015 zalotili pri kraji v trgovini Bauhaus v Mariboru. Seveda je bilo to kaj hitro zatlačeno v pozabo, vendar se moramo spomniti na reklo: »Povej mi s kom se družiš in povedal ti bom kdo si.« Arsenović je nesporno kandidat SMC in kot kandidat za župana se druži tudi z vodilnimi v stranki SMC (Stranka modernega centra… kakšno ime to sploh je?), med drugim tudi s kradljivcem Špengo. Lahko, da se drug od drugega učita kako učinkovito krasti, sedaj pa jih je zamikala še »ljubljanizacija« Maribora. O tej kraji, ki jo je Špenga sicer zanikal, v uredništvu hranimo trdne dokaze.

Arsenović je tudi zatrjeval, da na svojem podjetju Galerija Gosposka ni imel blokad in tožb. Sledenje pa ne drži. Torej se je Arsenović zlagal vsem, tudi svojim podpornikom. Iz aplikacije Gvin je namreč razvidno, da je moralo Arsenovičevo podjetje dne 18.06.2018 fizični osebi plačati 7.900,00 € odškodnine. Ob tem je tudi jasno razvidno, kar je na soočenjih poudarjal dr. Andrej Fištravec, da bonitetna ocena Arsenovićevemu podjetju pada. Prej omenjeno tožbo, ki jo je Arsenović izgubil, lahko najdete pod opravilno številko IIP833/2017.

Dodajamo še opis finančne ocene B1-, ki je na Gvin razložena takole: »Dejavnost subjekta ima povečano tveganje. Regija sedeža subjekta je bolj tvegana. Subjekt je zavezanec za DDV in je v zadnjem letu zaprl vsaj en transakcijski račun. V zadnjih dveh letih ni podatkov o blokadi ali pa je bila zadnja blokada pred več kot 18 meseci. Subjekt je v zadnjih treh letih nastopil na sodišču kot tožnik ali toženi. Finančni podatki kažejo na slabo razmerje med zadolženostjo in kreditno izpostavljenosti.« Zadnja sprememba je bila zabeležena 16.11.2018.

Uredništvo.

 

Mogoče vam bo všeč