Nekategorizirano

Evropa uvaja nove omejitve glede naraščajočega števila koronavirusov

Evropske vlade so v torek začele uvajati nove omejitve, da bi poskušale zajeziti močan porast okužbe s koronavirusom in zagotovile ekonomska sredstva, ki bodo podjetjem pomagalo preživeti pandemijo. Svetovni voditelji se srečujejo z vse težjo nalogo, saj skušajo omejiti širjenje bolezni in škodo v svojih gospodarstvih, hkrati pa upajo na še vedno nedokazano cepivo, piše Reuters.

“Ukvarjamo se z eksponentno rastjo,” je na virtualni nemško-francoski gospodarski konferenci v Berlinu dejal nemški minister za gospodarstvo Peter Altmaier.

V Nemčiji se število novih okužb v primerjavi s prejšnjim tednom poveča za 70-75 odstotkov.

Francija, Poljska, Rusija, Švedska, ZDA in druge države so v zadnjih dneh zabeležile rekordno število okužb, saj se jesen na severni polobli spremeni v zimo in ljudje se družijo v zaprtih prostorih, kjer je tveganje za okužbo večje.

Reuters je ugotovil, da je s koronavirusom po vsem svetu okuženih več kot 43,4 milijona ljudi, umrlo pa je 1.158.056. V ZDA je največ okužb in smrtnih primerov.

Francoske oblasti so sporočile, da so pred nami “težke odločitve”, potem ko nekatere najstrožje omejitve kjer koli v Evropi niso uspele ustaviti širjenja bolezni. Združeno kraljestvo je v torek v 28 dneh po pozitivnem testu COVID-19 zabeležilo nadaljnjih 367 smrtnih primerov, kar je najvišja dnevna številka po 27. maju, kažejo vladni podatki.

Češka vlada bo od zakonodajalcev zahtevala, da ukrepe podaljšajo do 3. decembra, je v torek dejal premier Andrej Babis in poskušal ustaviti eno najmočnejših povečanj okužb v Evropi.

Doslej je bilo v Evropi po zadnjih podatkih Reutersa zabeleženih vsaj 8,54 milijona okužb in 251.000 smrtnih primerov zaradi koronavirusa. Celina je v ponedeljek zabeležila rekordnih 230.892 novih primerov, medtem ko jih je bilo 1. oktobra 67.739.

 

Mogoče vam bo všeč