Video

VIDEO: Dr. Daniel Grabar, strokovni direktor SB Murska Sobota: Največjo težavo predstavlja pomanjkanje kadra

V zadnjih dneh so tudi v SB Murska Sobota povečali posteljne zmogljivosti za bolnike s covidom-19. Do 12. novembra bodo zagotovili 95 postelj za bolnike z akutno boleznijo in 12 postelj za intenzivno zdravljenje. Zasedenih imajo trenutno vseh 51 postelj na t. i. rdečem območju, na intenzivni terapiji je devet bolnikov.

Strokovni direktor bolnišnice dr. Daniel Grabar nam je povedal, da so zdajšnje razmere pri njih veliko resnejše kot spomladi tako zaradi števila sumov na okužbo kot zdravljenja. Takrat niso imeli bolnikov, okuženih z novim koronavirusom, saj so tiste s potrjeno okužbo premeščali v univerzitetna klinična centra v Mariboru in Ljubljani. Jeseni so postali bolnišnica za covid-19 prvega reda, do zdaj so zdravili 84 bolnikov s covidom-19. Od prvega septembra je zaradi koronavirusne bolezni umrlo 10 ljudi. Hospitalizirana je predvsem starejša populacija bolnikov, nad 70. letom starosti, večina je iz Pomurja.

Kot zelo dobra rešitev za obolele s covidom-19 se je pokazala uporaba nekdanje stavbe porodniškega oddelka, saj je ločena od drugih objektov, tako so jo lahko v celoti namenili bolnikom s covidom-19 in jih tudi ločili od drugih.

V Splošni bolnišnici Murska Sobota je sicer 1136 zaposlenih, na bolniškem dopustu je 60 zdravstvenih delavcev, od teh je pozitivnih na novi koronavirus 29. Kot je pojasnil Grabar, bo ob zbolevanju zdravstvenega osebja največjo težavo predstavljalo pomanjkanje kadra, zato so javno pozvali zdravstvene delavce, da se jim pridružijo in jim pomagajo premagovati trenutne razmere. Odziv je bil dober, kljub temu pa vabilo ostaja. Ob tem so odovedali odpovedali vse nenujne posege.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Video