Nekategorizirano

Energija plus namesto visokih provizij v tujino, ugodnosti namenja kupcem

Maribor, 5.4.2019 – V teh dneh naj bi se odvil tretji skupinski nakup električne energije in zemeljskega plina »Zamenjaj in Prihrani 3«, ki ga organizira Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS). Cilj skupinskega nakupa naj bi bil potrošnikom ponovno zagotoviti čim boljšo ponudbo, brez skritih stroškov in brez vezave. Zaradi vsakokratnih vedno višjih provizij s strani tujega izvajalca akcije, sodelovanje za Energijo plus ni bilo sprejemljivo. Zato so se odločili, da bodo namesto plačevanja visokih provizij v tujino, te ugodnosti raje namenili kupcem.
Akcijo skupinskega nakupa električne energije in zemeljskega plina organizira ZPS v sodelovanju s tujim partnerjem Pricewise, ki zagotavlja tehnično podporo pri izvedbi akcije. Tudi Energija plus, dobavitelj električne energije in zemeljskega plina, ki kupcem zagotavlja učinkovito in celovito energetsko oskrbo, načeloma tovrstne akcije podpira, saj zagotavljajo večjo konkurenčnost na energetskem trgu. Ne strinja pa se z dejstvom, da mora izbrani slovenski dobavitelj tujemu podjetju za vsakega kupca plačati visoko provizijo, tako za obstoječega kot novega kupca, ki bi po ocenah glede na prejšnjo akcijo znašala okoli 450.000 EUR. O nestrinjanju s tako visokimi provizijami so obvestili izvajalca akcije Pricewise, vendar le-ti od zahtevanih zneskov niso odstopili. Ker v Energiji plus želijo, da so kupci v največji možni meri deležni učinkov nižjih cen in ne želijo, da se velik del teh učinkov skozi provizije odlije v tuje roke, so se odločili, da v akciji ne bodo sodelovali.
Zamenjava dobavitelja preko akcije skupinskega nakupa električne energije in zemeljskega plina, ki je orientirana predvsem v zagotovitev najnižje cene, še ne pomeni nujno najboljše ponudbe za slehernega kupca, zato si vsak zasluži individualno obravnavo. Energija plus ima s svojimi prodajnimi mesti v Mariboru, Gornji Radgoni, Murski Soboti, na Ptuju in v Slovenski Bistrici vzpostavljen neposreden stik s kupci, lahko pa se dogovorite tudi za obisk na domu. To velja za kupce širom Slovenije. Na prodajnih mestih kupci takoj pridejo do potrebnih informacij, sklenejo pogodbo, na POS terminalu plačajo račun brez provizije ali si priskrbijo LED sijalko, električno kolo in podobno. Konec lanskega leta so za svoje kupce uvedli lojalnostni program Moj PLUS, s katerim pridobijo številne ugodnosti: popust pri plačilu računa za dobavljeno električno energijo in/ali zemeljski plin, popust pri nakupu trgovskega blaga, ekskluzivne ponudbe partnerjev in podobno. Organizirajo tudi srečanja za kupce, ki so promocijske in izobraževalne narave, pripravljajo posebne ponudbe, različne ugodnosti (popusti pri storitvah, brezplačno smučanje…) ter inovativne storitve in produkte.
Eden izmed njih je tudi Sončni plus – izgradnja sončnih elektrarn na strehah gospodinjskih in malih poslovnih kupcev. V Energiji plus so ga razvili za kupce, željne samooskrbe z električno energijo in jim omogočili najkakovostnejšo in cenovno ugodno rešitev. Izberite Sončni plus: izgradnjo optimalne in visokokakovostne sončne elektrarne za samooskrbo na ključ, tudi v kombinaciji s toplotno črpalko in polnilnico za električno vozilo. Storitev vključuje brezplačno svetovanje na sedmih prodajnih mestih, ureditev vse potrebne dokumentacije in soglasij, brezplačno pomoč pri ureditvi dokumentacije za pridobitev nepovratnih finančnih sredstev Eko sklada, vgradnjo visokokakovostnih solarnih modulov
in strokovno montažo. Investicija v izgradnjo sončne elektrarne se povrne v osmih do desetih letih, ob tem pa je še bolj pomembno, da so lokalni partner in zagotavljajo kar 30 letno linearno garancijo na delovanje fotovoltaičnih modulov.
Tudi v prihodnje bodo uvajali sodobne tehnološke rešitve za učinkovitejšo rabo energije in upravljanje porabnikov na daljavo.

Mogoče vam bo všeč