Nekategorizirano

Šesta smrtna žrtev prometnih nesreč na Celjskem

Po  navedbah iz PU Celje,  se je v četrtek se je okoli 17.30 ure, zgodila prometna nesreča na regionalni cesti izven naselja  Gorica  pri Slivnici, na relaciji Šentjur – Žegar, 38-letni voznik osebnega  vozila  je  vozil iz smeri Šentjurja. V križišču za Voglajno je z njegove desne smeri pripeljal kolesar, ki je  brez ustavljanja  zapeljal na glavno  cesto  in  nameraval zaviti proti Šentjurju. Voznik osebnega vozila je  zapeljal   v levo in močno zaviral, da bi se izognil trčenju, vendar je kolesar  kljub temu trčil v prednji desni del vozila, ter padel po vozišču.
V  trčenju  se  je  61-letni  kolesar  tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče poškodbam podlegel.
V petih prometnih nesrečah je letos na območju naše policijske uprave umrlo šest ljudi, trije vozniki osebnih vozil, ena voznica osebnega vozila, pešec in kolesar.

Pomladni čas in pomladanska opravila, ki jih bo iz dneva v dan vse več,  lahko pripeljejo  do nevšečnosti v prometu. Da bi se vsemu temu izognili velja opozoriti , da kljub vsej pridnosti in delavnosti, morebitni kasnejši udeleženci   v prometu pustijo  nekaj moči in koncentracije. Vsaka izguba človeškega življenja je dokončna in nepovratna. Vsake nasilno pretrgane človeške zgodbe je škoda.

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč