Nekategorizirano

EN SAM PIKNIK V ČASU PRAZNIKOV LAHKO PRIPELJE DO KATASTROFE

Svet Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je za novega direktorja izbral Milana Kreka, ki je do zdaj vodil koprsko izpostavo zavoda. Izkušeni Krek je Slovencem dal priporočilo: »Tudi med prazniki bodite doma. Kajti en sam prvomajski žur, lahko pripelje do katastrofe.«

V zadnjih dneh se množi nezadovoljstvo v javnosti, ker vlada vztraja pri številnih omejitvah, zelo veliko kritik je na račun tega, da je še naprej prepovedano prehajanje med občinami. A tudi novi direktor NIJZ Milan Krek vztraja, da so prepovedi javnega druženja in gibanja med občinami še vedno nujne.

“Najbolj se bojim kresovanj. En sam prvomajski žur lahko pripelje do katastrofe. Dovolj je, da tja pride en okuženi z novim koronavirusom, pa bo bomo v roku 14 dni imeli po 50 novookuženih dnevno,” pravi Krek.

“Ob relativno nizkem številu novih primerov okužbe z novim koronavirusom na dan bi potrebovali okoli 40 bolniških postelj in 10 intenzivnih postelj dnevno za te bolnike. Če pa se te številke dvignejo, bomo z bolniki z novim koronavirusom zasedli tudi postelje kirurgije in preostalih strok,” je pojasnil Krek in opomnil, da je treba znova zagnati preostale zdravstvene programe. Ko se bo to zgodilo, pa bo v zdravstvu tudi manj kadra za delo z bolniki, obolelimi s covidom-19.

Mogoče vam bo všeč