Nekategorizirano

Državna meja, ki to pravzaprav ni: Bleferstvo brez meja in popolna ignoranca lastnih državljanov!

Danes je dan poln neumnih preobratov. Od popolno jasne slike da je vse v najboljšem redu do popolnega nereda v glavah in početjih odgovornih v državi, ki bi naj skrbeli za varovanje države in njenih državljanov  kot temeljna prvina in atribut  na katerem država obstane ali pade.

In kaj doživljamo in slišimo s strani najbolj odgovornih v tako imenovani Vladi?

Predsednik vlade Marjan Šarec in njegov minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar sta na številna vprašanja glede varnosti na južni meji trdila, da Vlada obvladuje razmere in da ima vse pod nadzorom in  ima popoln vpogled v omenjeno problematiko.
To pomeni, da je vlada imela pod nadzorom tudi ugrabitev Belokranjca, ki so jo izvedli ilegalni migranti. Kar pomeni ne samo objektivno, ampak tudi osebno odgovornost predsednika Vlade Marjana Šarca in njegovega ministra Poklukarja. »Blef« sui generis, samo po sebi po naravi stvari. Predsednik vlade  Marjan Šarec zaradi popolne invalidne  presoje o samemu sebi,  da je vladni »übermensch«, Boštjan Poklukar,  minister za notranje zadeve,  pa  popolnoma infantilno in nezrelo pa se pogaja  in prepričuje ljudi ki se vsak dan fizično soočajo  z nevarnostjo,  ki se ji reče nezakoniti in neovirani vdor  čez državno mejo, taistim  prodaja »muda za bubrege« ali drek za zlato,  ko jim v pogovorih z njimi  pravi,  da vse to ni tako hudo in da je vse nadzorom. Popolnoma onstran vsega razumnega. Še to naj bi bilo »normalno« da državljana Slovenije ugrabijo pred lastno hišo, spakirajo v prtljažnik, in za vsak primer  v kolikor se srečajo z kakšno nadlogo na poti  ga peljejo na izlet v »neznano« ter ga odvržejo pred italijansko mejo ko so prevozilo celo Slovenijo. »Boštjanček« , seveda če bi übermensch zapovedal, bi še spremstvo z modrimi lučmi za neovirano in ekspresno gibanje in humanitarni kordon uredil, da le pridejo do želenega cilja toliko zaželeni novi prebivalci Evrope z svežo intelektualno in k razmnoževanju in posiljevanju nagnjeni dejavniki  »prirasta« prebivalstva.  Medlost beda, mehkužnost, zdriz značajski  in mentalni, o intelektu pa škoda besed. Prejšnji Predsednik Vlade Mirko Cerar  Pametni, ki išče rešitve je spustil skozi državo več kot pol milijona nenadzorovane fluidne mase, ki so vmes uničevali drago plačane vlake, avtobuse, šotore, odmetavali hrane ki jim  ni bila po okusu in še česa skrajno abotnega  in neumnega. Sedanji Scharko Serpentinscheck (alias Marjan Šarec) pa snuje kako bo pripravil najodmevnejši nastop ob prevzemu vodenja EU,   v času ki se približuje. V dosedanji bogati  gledališki in klovnovski kariern poti  kjer je odigral pomembnih šest vlog, ni  namreč  utegnil predelati vso snov kar se nastopanja  tiče. Ker sem pa se malo prej   vrnil s predstavitve knjige Boruta Koruna z nalovom  »Utopija in resničnost-ob zatonu evropske civilizacije«,  me je prešinila misel,  da ta »Scharko«  igra vlogo največjega utopičnega političnega teleta ki o sebi misli,  da je nadčlovek   in da bo on podučil mater Evropo kako ravnati v teh prelomnih trenutkih  za vse nas. Dejansko je pa izigrani igralec v igri, ki jo ne pozna. Vmes pa država tako rekoč razpada. Tako kot ugled  ki ga je ta naša ljuba Slovenija imela, ali ga še ima, to pa je  že  misija nemogoče ali  terra incognita.

Kaj storiti zdaj, danes in ne jutri?

Danes  prav tako na dogodku ob predstavitvi knjige, kjer je bila prisotna Romana Tomc, dosedanja evropska poslanka in velika želja in potreba glede na storjeno,  da bo tudi v bodoče,  je tekla beseda o tam kaj počnemo da dosežemo čim višje proizvodne, življenjske in okoljske standarde, tako daleč pririnemo zadevo da postanemo nekonkurenčni navzven in cokla sami sebi. Prilagajamo vse drugim da bi jim pokazali kako širokogrudni smo.  Oni samo pričakujejo, nič ne dajejo v povračilo. Zelo zanimiv ter indikativen je njen tweet:  ki med drugim pravi,  da je skrajni čas in da zahtevamo prenehanje zavajanja in sprenevedanja, natančne informacije o številu ilegalnih prehodov meje podatke o nastanitvah in stroških migrantov podatke o incidentih sklic Sveta za nacionalno varnost ukrepe za zaščito lokalnega prebivalstva.

Del tega tweeta bi oplemenitil še s mojim  nekem izračunom,   ki kaže glede na  dnevna poprečja  ujetih  in vzetih v postopek, ki jih posreduje policija nam,  da jih v Slovenijo pride vsaj za dva Logatca na leto. O ne ujetih  in ilegalno prisotnih ter neevidentiranih, če damo pribitka vsaj 20-30% to pomeni da jih je lahko v Slovenijo v času od 2015 do zdaj cca 50 tisoč novih prebivalcev z namenom da postanejo državljani Slovenije in Evrope. Številka, v kolikor bi vsi  normalno razmišljali, bi vsakega  stisnilo pri srcu in denarnici. Denarnici, sem dodal zato ker bodo ti   neprilagodljivi prišleki, še lep čas viseli na proračunskih jaslih in se redili in razmnoževali z namenom »popestritve« naše demografske slike. Vas preplavi neustavljivi  val »zadovoljstva« kaj ne? Kdor  je ljubitelj ali podpornik tega scenarija ne more biti normalen in obenem živeti na naših tleh. Tu ni časa za cincanje, razmišljanje, jamranje v obliki sedanjega zunanjega ministra ali še kakšen do sedaj ne ugotovljen ali zaznan jamrator za posebne naloge. Jasno in glasno je treba sklicati  Svet za nacionalno varnost, smrtno resno definirati ukrepe, organizacijo in cilj kako zaščititi lokalno prebivalstvo,  mejo in s tem državo. Jutri bo prepozno!

Ne smemo dovoliti da se nam zgodi to da bomo soustvarjalci razpada in destrukcije in razgradnje vsega civilizacijsko doseženega na naših tleh.  Bo potrebno se napotiti na kraj izvora težave in temeljnega povzročitelja prebijanja meje, se pravi na mejo.

Počasi se približuje tisti čas,ko ni  več časa!

Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč