Nekategorizirano

Drugo največje mesto v Avstraliji je zaprlo skoraj vse trgovine in del industrije

Drugo največje avstralsko mesto – Melbourne, kjer že obstaja nočna policijska ura, je v obupnem prizadevanju za omejitev širjenja virusa, ki se je vrnil po tem ko je bilo prvotno pod nadzorom, napovedalo nove omejitve industrije, vključno s trgovino in gradbeništvom.

Od srede zvečer se bo večina trgovin, nekaj proizvodnih in administrativnih storitev zaprla v Melbournu, kar bo del šesttedenskega zaprtja, ki naj bi doseglo 250.000 delovnih mest.

Država Victoria je v nedeljo zaradi narastka prenosa lokalne bolezni uvedla izredno stanje, zato so v Melbournu med drugim od 20. do 5. ure uvedli policijsko uro.

Do nedavnega se je Avstralija bolje spopadala z virusom kot druge države, ima le 18.361 okuženih s covid-19 in 221 smrtnih žrtev, zdaj pa grozi izguba nadzora v zvezni državi Victoria, ki je doslej uvedla najstrožje ukrepe mobilnosti.

Tudi sosednje zvezne države Novi Južni Wales in Južna Avstralija so uvedle nove varnostne ukrepe.

“Kolikor nas boli srce zaradi zapiranja delovnih mest … moramo to storiti, da preprečimo širjenje tega zelo nalezljivega virusa. V nasprotnem primeru omejitve ne bodo trajale šest tednov, ampak šest mesecev,” je v ponedeljek na novinarski konferenci povedal premier Viktorije, Daniel Andrews.

Proizvodnja mesa se bo zmanjšala za tretjino, delavci pa bodo nosili zaščitna oblačila, del gradbenih del pa bo zaustavljen.

Nočna policijska ura v Melbournu bo trajala šest tednov, pet milijonov prebivalcev mesta pa se bo smelo odpraviti samo na delo in opravljati akcije, ki so nujne za preživetje, recimo nabava hrane.

Mogoče vam bo všeč