Nekategorizirano

Kučan osamosvojitelj? RTV ne se hecat!

Po prepričanju RTV Slovenija je Kučan prvi, ki lahko na nacionalni RTV govori o procesu našega osamosvajanja, težnjah, sanjah Slovenk in Slovencev o samostojni državi! Verjetno je res, da je v nadaljevanju, po rezultatu plebiscita, deloval v prid osamosvajanja, vendar, kako lahko rečemo človeku, predstavniku naroda, ki nekaj sprevidi, prizna, šele po tem, ko ga v to prisili narod ?

RTV Slovenija tako manipulira z ljudi in potvarja dejstva. Najbolj znane Kučanove izjave pa potlači. Ampak tu smo drugačni mediji, ki so nam Kučanove besede še kako pomembne v luči dejstev, da on ni bil nikoli za osamosvojitev. Tu so kučanove najbolj znane besede osamosvajanja Slovenije:

·         “Samostojna Slovenija bi bila najbolj črnogleda varianta … Vendar moramo narediti vse, da Jugoslavija bo,” Milan Kučan, 26. 10. 1988.

·         “Jasno je, da mi iz Jugoslavije nočemo in ne želimo, in da nas kljub takim amandmajem iz nje nihče nima pravice poditi,” Milan Kučan v Beogradu, 28. 9. 1989.

·         “Naša opredelitev je nedvomno Jugoslavija. Mi razumemo in sprejemamo Jugoslavijo za svojo državo in si je ne pustimo vzeti,” Milan Kučan v Beogradu, december 1989.

·         “O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti,”Milan Kučan, 31. 1. 1990.

·         “O odcepitveni poti nisem nikoli govoril, o njej pa so govorili mnogi politični ljudje v Sloveniji,” Milan Kučan, 20. 4. 1990.

·         “Očitajo mi, da sem bil proti odcepitvi. Še zdaj sem,” Milan Kučan, 23. 12. 2015.

Kučan je torej osamosvojitelj Slovenije?

Mogoče vam bo všeč