Nekategorizirano

Od leta 2018 je bilo v BiH registriranih 62.000 migrantov

Od leta 2018 do danes je služba za zadeve tujcev v BiH registrirala več kot 62.000 migrantov, je potrdil namestnik direktorja službe za tujce Mirsad Buzar.

Dodal je, da jih je od 62.000 kar 59.000 izrazilo namero poiskati mednarodno zaščito v BiH, vendar je manj kot tri odstotke oddalo prošnje. Izpostavil je, da so vse obdelali in vzeli njihove biometrične podatke, vendar da BiH vidijo kot tranzitno državo, ki jo želijo zapustiti čim prej. Povedal je, da je v primerjavi s skupnim številom teh migrantov zelo malo tistih, ki s svojim nezakonitim ravnanjem in vedenjem kršijo varnostne razmere.

Kot je dejal, se služba spopada s številnimi težavami, ko gre za obvladovanje migrantske krize, predvsem zato, ker ne morejo vzpostaviti komunikacije z migranti, ker nimajo prevajalcev, ki govorijo redke jezike držav iz katerih prihajajo.

– Migranti dajejo tudi napačne podatke. Recimo, če Maročani pravijo, da so Alžirci, ali Pakistani, da so Afganistanci. Skušajo prevarati pristojne organe, da ne bi ugotovili njihove identitete – je pojasnil Buzar.

Mogoče vam bo všeč