Nekategorizirano

Dr. Milan Zver v Koreni: Program ELS nosi odgovore na vse ključne dileme, s katerimi se ta hip sooča Evropa

V Kulturnem domu v Koreni je včeraj potekalo srečanje članov, članic in simpatizerjev Podravske regijske koordinacije SDS. »26. maja pokažimo, da smo močni in zmoremo«, je zbrane nagovoril predsednik domačega OO Duplek Marko Rems. Na dobro obiskanem dogodku so bili prisotni tudi nosilec skupne liste SDS in SLS na Evropskih volitvah 2019 dr. Milan Zver in kandidatka za evropsko poslanko Alenka Forte, kandidat SLS na skupni listi Franc Kangler in državnozborski poslanci SDS  Marijan Pojbič, Franc Breznik, Karmen Furman, Bojan Podkrajšek in mag. Dejan Kaloh.

Po uvodnem nagovoru predsednika OO SDS Duplek Marka Remsa, ki je spomnil na izjemen uspeh na lanskih državnozborskih volitvah, ko je njihov volilni okraj dobil poslanca SDS Dejana Kaloha. Prisotne je zato pozval, da to enotnost dokažejo tudi 26.maja, ko se bo odločalo o slovenskih obrazih v Evropskem parlamentu.

Za Remsom je prisotne nagovorila kandidatka za evropsko poslanko Alenka Forte in spregovorila o slabem stanju slovenskega zdravstvenega sistema:”Če bi vlado vodila stranka SDS, bi bilo danes stanje v slovenskem zdravstvenem sistemu veliko boljše kot je,” je dejala in spomnila na nekdanjega zdravstvenega ministra dr. Bručana, ki je po mnenju Fortejeve bil zadnji z vizijo za razvoj slovenskega zdravstva.

 »Od leta 2009 dalje gre samo navzdol. Zdravniki se upirajo, ker več ne zmorejo. To je žalostna zgodba, ki jo kreira levičarsko socialistična ideologija.« Kot evropska poslanka se Fortejeva vidi na področju zdravstvene politike in okoljske problematike. Zavzemala se bo tudi za zdravo hrano ter starejše ljudi. »Želim si, da je Slovenija močna v Evropi. Vsak mandat, ki ga bo naša skupna lista dobila na Evropskih volitvah 2019, bo pripomogel k stabilizaciji zadev,« je še povedala Alenka Forte.

Srečanja članov in članic Podravske regijske koordinacije SDS se je udeležil tudi Franc Kangler. »Vsi, ki smo si leta 1990 želeli lastno državo in se za njo borili, smo danes razočarani,« je aktualno politično situacijo opisal Kangler in opomnil na izredno slabo stanje slovenskega sodstva. Po njegovem mnenju, mora biti Evropa pravična in poštena. »Predvsem pa si moramo želeti, da bodo zadoščene človekove svoboščine vsem, ne glede na to ali pripadaš levi ali desni politični polobli,« kar je po mnenju nekdanjega župana Maribora razlog več, da se je pojavil kot kandidat za Evropski parlament.

Kot zadnji je vse zbrane nagovoril aktualni evropski poslanec in nosilec skupne liste SDS in SLS dr. Milan Zver, ki verjame, da bo Evropska ljudska stranka iz Slovenije dobila ponovno vsaj pet evropskih poslanec. Opozoril je, da se danes črpa veliko manj evropskih sredstev, kot se je v preteklosti, ko je bila na vladi stranka SDS: »slabo črpanje evropskih sredstev, pomeni tudi izgubo delovnih mest, saj bi z evropskim denarjem lahko ustvarjali dobro poslovno okolje in tako ustvarjali nova delovna mesta.« Kot svoj uspeh je izpostavil program Erasmus+, ki bo v naslednji finančni perspektivi dobil še več denarja. Ob tem je vse starejše udeležence srečanja pozval k udeležbi v Erasmusovem podprogramu Grundtvig, namenjemu izmenjavi starejših oseb. Prav tako je dr. Zver ponosen, da se na njegovo pobudo ena izmed konferenčnih dvoran v Bruslju imenuje po očetu slovenske državnosti dr. Jožetu Pučniku.

“Program Evropske ljudske stranke je dober program in smo ga povzeli tudi v Slovenski demokratski stranki. To je program, ki nosi odgovore na vse ključne dileme, ki se ta hip sooča Evropa. Glede migracij smo mi dokaj jasni. Zahtevamo pojačan Frontex in zunanjo mejo je treba zapreti,”
je v nadaljevanju povedal dr. Zver in opozoril, da ima zgolj Evropska ljudstva stranka jasen program, kako se soočiti z varnostnimi izzivi: migracije, obramba, terorizem, kibernetska vojna ter dodal: »V gospodarskem in socialnem smislu lahko napredujemo le, če bomo poskrbeli za varnost,« je še dejal dr. Milan Zver.

Vir: mojepodravje.s

Mogoče vam bo všeč