Nekategorizirano

Zaskrbljujoča prometna statistika, letos že osma smrtna žrtev na območju Policijske uprave Celje

Sinoči nekaj minut pred polnočjo so bili policisti obveščeni, da je v Hudem Kotu neznani  voznik  trčil v 72-letnega pešca in s kraja nesreče odpeljal ne da bi pešcu nudil pomoč. Kar pa je po pravilih humanosti in na splošno osnovno civilizacijsko pravilo, da človeku pomagaš v nesreči, četudi  si jo sam povzročil.

Kot menijo na policiji, po do sedaj zbranih obvestilih kaže, da je pešec hodil iz smeri Ribnice proti  Vuhredu, najverjetneje po sredini vozišča. V nepreglednem ovinku, približno  kilometer pred Ribnico na Pohorju, je vanj trčil neznani voznik, neznanega vozila, ki je s kraja nesreče pobegnil.
Pešec je na kraju nesreče poškodbam podlegel.

Vozilo še neznanega voznika, je najverjetneje poškodovano spredaj desno  oziroma po desnem bočnem delu.  Poškodovano ima lahko tudi desno stransko ogledalo.
Voznika,  ki  je  povzročil  prometno  nesrečo  pozivamo pozivajo naj   se oglasi na najbližji policijski postaji ali pokliče na telefonsko številko 113. V kolikor se bo prebudila vest in dolžnost pri povzročitelju, se pričakuje njegovo javljanje in razjasnitev okoliščin nesreče ki je pripeljala do tragičnega konca oziroma smrtnega izida.

Poseben apel velja za voznike vsepovsod po državi, tudi na manj poseljenih koncih ter sredi  pomladanskih in kasneje poletnih del,  ko bodo ljudje, občani ostajali dlje od zunaj ter se vračali v temi in polmraku, pozornost naj nikoli ne bo odveč oziroma deseta skrb.  Za varnost  v prometu morajo skrbeti in poskrbeti udeleženci sami. Kar je najmanj potrebno, je to da mi sami ali kdo drug  postane sestavni del te negativne statistike.
Življenje je samo eno!

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč