Nekategorizirano

Dr. Anže Logar ob vložitvi kandidature za župana Ljubljane: V kampanji upam na soočenje programov za razvoj Ljubljane

Dr. Anže Logar je včeraj skupaj s kandidati in kandidatkami Slovenske demokratske stranke za ljubljanski mestni svet tudi uradno vložil kandidaturo za župana in svetnike Mestne občine Ljubljana. »Mislim, da je predstavitev različnih programov tisto, kar Ljubljančani potrebujejo, da se bodo na koncu lahko odločili za pravo izbiro,« je v izjavi za medije pred vložitvijo kandidature poudaril Logar.
Dr. Anže Logar je ob tem tudi izrazil pričakovanje, da bo kampanja temeljila predvsem na soočenju programov, saj je po njegovih besedah čas, da se pogleda tudi pomanjkljivosti, ki so se v Ljubljani nabrale v zadnjih 12 letih. »Če bo kampanja odprta in bodo kandidati imeli dovolj priložnosti za soočenja programov, potem verjamem, da se bodo meščani znali prav odločiti,« je dejal dr. Logar. »Glede na to, da je dejal, da gre na te volitve brez programa, lahko tudi Janković podpre naš program, da ga bomo skupaj izvajali,« je ob tem še dejal.

»Prav zaradi predvolilnega časa smo v SDS sicer predlagali, da bi nekatere projekte mestne občine prestavili na čas po volitvah, sploh tiste, ki so dvomljive vsebine, ker nimajo jasne strukture investitorjev,« je povedal dr. Logar in ob tem dodal, da če je Zoran Janković tako samozavesten, da bo zmagal že v prvem krogu, po Logarjevih besedah ni razloga, da njihovega predloga ne bi upošteval. Med drugim je opomnil, da je v primeru predvidenih obsežnih sprememb prostorskega načrta za območje Parmove ulice tudi civilna iniciativa opozorila, da je predlog slabo pripravljen in da niso upoštevane njihove pripombe. »S tem bi se soseska bistveno povečala in menim, da imajo tamkajšnji prebivalci pravico, da povedo svoje,« je dejal dr. Logar.

Kandidat SDS za ljubljanskega župana je obenem izrazil še zadovoljstvo nad podporo, ki sta mu jo namenili NSi in SLS, vesel pa bo še kakšne. »Če bo med njimi tudi LMŠ, verjamem, da bo to zaradi programa in zato, ker bodo verjeli, da lahko ta program tudi skupaj izpeljemo,« je odgovoril na vprašanje, ali v morebitnem drugem krogu pričakuje podporo te stranke.

Nenazadnje je dr. Anže Logar izrazil tudi upanje, da bo udeležba volivk in volivcev na volitvah 18. novembra čim višja.

sds.si

Mogoče vam bo všeč