Nekategorizirano

Franc Kangler po vložitvi kandidature za župana Maribora: Z našim programom bo mesto znova zaživelo in napredovalo

Danes, 15. oktobra 2018 je Lista Franca Kanglerja – Nova ljudska stranka Slovenije pri pristojni volilni komisiji v Mariboru vložila kandidaturo za župana Mestne občine Maribor, za mestni svet Mestne občine Maribor in za vse mestne četrti in krajevne skupnosti v Mestni občini Maribor.

“Franc Kangler je od danes naprej naš uraden županski kandidat v Mariboru,”so v sporočilu za javnost napisali v NLS. “Do sedaj sta podporo njegovi kandidaturi javno izrekli Slovenska ljudska stranka (SLS) in Slovenska demokratska stranka (SDS). Odzivi na kandidaturo Franca Kanglerja so izjemno pozitivni, mnogi so mnenja, da se mora nujno vrnit na mesto župana drugega največjega mesta v Sloveniji. Lista Franca Kanglerja se že sedaj vsem zahvaljuje za tako množično podporo, zaradi katere smo prepričani v zmago že v prvem krogu.”

Na listi za mestni svet Mestne občine Maribor kandidira 45 kandidatk in kandidatov, kjer so kandidatke in kandidati vse do zadnjega mesta razporejeni izmenično, glede na spol, kar pomeni več kot pa samo zakonsko upoštevanje 40 odstotkov enakovredne zastopanosti nasprotnega spola.

Lista Franca Kanglerja je vložila kandidaturo tudi v svete vseh 17 mestnih četrti in krajevnih skupnostih v Mestni občini Maribor, kar kaže na dejstvo, da so za NLS pomembni prav vsi predeli na območju Mestne občine Maribor in ne samo center. “Zavedamo se, da je potrebno enakovredno poskrbeti za območje celotne občine, tudi za tiste manj razvite in bolj oddaljene kraje.

Skupaj na Listi Franca Kanglerja kandidira več kot 150 kandidatk oziroma kandidatov, na kar smo zelo ponosni. ISKRENA HVALA VSEM ZA PODPORO IN ZAUPANJE. Naredili bomo vse, da vaše zaupanje upravičimo in da s skupnimi močmi vsi skupaj poskrbimo za boljši jutri v mestu Maribor,” so še zapisali v NLS.

»Prepričan sem, da bom v prvem krogu dobili največ glasov. Ankete dobro kažejo, lahko so tudi presenečenja. Seveda ne bo preprosta kampanja, to smo lahko prepričani. Ampak jaz jim sporočam, da smo na to pripravljeni. Imamo pozitivno energijo, predvsem pa imamo vizijo za razvoj in prihodnost Maribora. Prav ta nas drži pokonci in z željo na dober rezultat,« je po oddaji kandidature povedal Franc Kangler.

Njegovo izjavo si lahko ogledate v priloženem videu posnetku.

Mogoče vam bo všeč