Nekategorizirano

Dejan Karba, kandidat Židanove SD, si z blatenjem aktualne županje Olge Karba utira pot do županstva Ljutomera

V drugem krogu se bosta za županski stolček v Ljutomeru potegovala aktualna županja mag. Olga Karba in nekdanji novinar Dela Dejan Karba.

Pred prvim krogom je Dejan Karba nastopil z agresivnim pristopom, brez projektov za prihodnost, ampak predvsem z blatenjem aktualne oblasti (predvsem preko FB), pri čemer mu je pomagalo tudi Javno podjetje Prlekija, ki je v lasti osmih občin na desnem bregu reke Mure. Torej tudi Občine Ljutomer. Javno podjetje Prlekija je namreč na več kot 4.000 naslovov v ljutomerski občini minuli petek (dva dneva pred volitvami) posredovalo dopis, s katerim je zavajanje glede nesprejetih bistveno višjih cen vode, zlilo na sedanje vodstvo Občine Ljutomer in županjo Olgo Karba.

Po mnenju večine je prav ta dopis pripomogel, da aktualna županja že v prvem krogu ni dobila potrebne večine in tretjega mandata. Dejan Karba se tako poslužuje potez, ki so bile v preteklosti značilne tudi za njegovo pisanje za ljubljansko Delo, ko je s številnimi nepreverjenimi informacijami zavajal javnost (Patria, Rode, zgodba o smrti Janševega otroka….).

Dopis Javnega podjetja Prlekija je pripravljal direktor Davorin Kurbos, ki pa je že več mesecev na bolniškem. V prejšnjem tednu je kljub bolniškemu staležu dva dneva delal do večera, da je pomagal Karbi s tem dopisom. Kurbos se namreč boji za svoj položaj, kar je posledica sporov med občinami zaradi C kraka Pomurskega vodovoda.

Dejan Karba ima kot samostojni podjetnik od 7. novembra blokiran tekoči račun. Letos že četrtič. Gre torej za poslovno povsem nesposobnega podjetnika, ki je v finančnih težavah, na bančnem računu pa mu v času volilne kampanje poteka rubež sredstev. Pomembno dejstvo pa je, da sta v tem času aktivno na njegovi promociji, v svojem delovnem času sodelovala predsednik SD-ja in Državnega zbora Dejan Židan in soimenjak minister za kulturo Dejan Prešiček, prav tako iz SD.  Trije Dejani (Karba, Židan in Prešiček) so nov postavili mejnik slovenske politične kulture, ko kandidira kandidat z blokiranimi tekočimi računi, aktivno podprli. Dopuščamo lahko možnost, da je Dejan Karba predsedniku Državnega zbora svoje finančne težave zamolčal. Podprli sta ga tudi SMC in NSi, ki pa naj ne bi vedela nič o finančnih težavah Dejana Karbe. Vprašanje je, komu vse dolguje Dejan Karba in koliko in zakaj je štiri letošnje blokade bančnega računa zamolčal svoji stranki in volivcem? Javnost ima namreč pravico vedeti kakšno je finančno stanje in poslovna sposobnost svojih kandidatov.

Mogoče vam bo všeč