Nekategorizirano

Aroganca “poslovneža” Saša Arsenovića

Čeprav nočemo pogrevati starih zgodb, a vseeno. Članek iz časopisa Večer, z datumom 28. marec 2013  razkriva, kako “aroganten” poslovnež je v bistvu Saša Arsenovič, sedanji kandidat za župana mesta Maribor.

Tako je zapisal 28. marca 2013 eden od bralcev Večera (povzemamo članek):

Nekateri zasebniki brez poslovne etike in morale ne plačujejo delavcev, naročenih materialov, za sabo puščajo razdejanja, ki so jih povzročili drugim. Razpadajoča restavracija Koper na Glavnem trgu, ki jo je “že pred leti kupil podjetnik Saša Arsenovič”. “Kupil” je tudi poslopje propadlega Kvika, Gosposka 8-10, ki se drži stavbe domovanja, in ga obnavljal z zdaj že propadlim podjetjem MTB. Ustno in pisno je z vodjem gradbišča Goranom Gabrovcem zagotovil, da bo odpravil zunanje in notranje napake, s katerimi je povzročil velike razpoke, občutno odpadanje ometa in natekanje domovanja, ki je bil maloprej generalno obnovljen., tudi z novo streho. Tu se šele začne žaljivo Arsenovičevo norčevanje, saj je v nedogled zavlačeval sanacijo, da si ravno je vedel, da kot pošten kulturni ustvarjalec nimam tako zavidljivih dohodkov, kot jih ima on. Po izmikanjih je na svojo roko površno prepleskal nekatere pred kratkim prepleskane sobe, tudi tri prostore, kjer ni bilo razpok. Požvižgal pa se je na odpadanje ometa in razpoke z natekanji v veliki shrambi, na podstrešju, pod napuščem, nad stopniščem … Zato je ta zgodba tudi opozorilo sosedom na območju razpadajoče restavracije Koper pred obnovo.

Med obnovo je Arsenovič enkrat sicer poslal čistilko v našo veliko shrambo, da počisti omet, ki je padal s sten in iz razpok na ozimnico zaradi tresljajev težkih strojev, ki so prebijali betonske stene in strope. Ker je med čiščenjem padal omet na čistilko, je rekla, da bo prišla počistit na koncu obnove. Ni prišla.

Po obnovi se je Arsenovič na vso moč “barantaško” izmikal z za lase privlečenimi izgovori. Požvižgal se je na mnenja izvedencev in mapo posnetkov o škodi.
Na naše urgence je enkrat odgovoril: “Zdaj lahko določim datum popravil ometa.” A ga ni določil. Drugič je napisal: “Svoje obljube držim in jih bom z veseljem, v skladu z ustnim in pisnim dogovorom, tudi tokrat. Še enkrat mi je žal za škodo, ki ste jo utrpeli med sanacijo. Veselim se, da bomo kmalu rešili dogovorjeno.” Nekaj mesecev kasneje nam je sporočil, da pričakuje predračune gradbenikov in bo sporočil, ko bo znan datum, morda jeseni, ker je poleti prevroče. Na vnovične urgence sta Arsenovič in Gabrovec menjala barvo, češ naj plačamo polovico sanacije. Čez čas je Arsenovič sporočil, da bo opravil sanacijo odgovorni izvajalec MTB s sredstvi iz zavarovanja. Itn.

“Arsenovičenje” se je protislovno nadaljevalo. Veliko kasneje, ko je obnavljal steno pri našem vhodu, sem ga v prisotnosti dveh gradbincev in vzdrževalca vprašal, zakaj se izmika sanaciji. Brutalno se je sklonil povsem k meni, raztegnil svoje oči s prsti in zastrašujoče izbruhnil: “Poglejte me v oči! Zakaj me ne gledate v oči? Poslušajte, teh adaptacij ne bom nikoli opravil, razumete!” Nisem razumel, zakaj svoje dobrotnike, ki jim je sedem mesecev povzročal materialno škodo, da so v grozljivem hrupu čistili omet s knjig, postelj, miz in opreme, tako žaljivo strahuje in ponižuje.
Kot je zapisal takrat bralec Večera Uroš Blatnik: “Najbolj jasno pa o tem govori Sveto pismo (ovce in pastir). Ne pozabite: ta vodi in mora znati voditi ljudi. Zdajšnja demokracija ima pred preživetimi družbenimi sistemi samo to prednost, da vodilno osebo izvolijo vsi polnoletni državljani (ni imenovana ali izvoljena znotraj neke ekskluzivne skupine ljudi, ki si privzema pristojnost zastopati državljane). In kakor čreda sama od sebe še nikoli ni ničesar naredila, tudi človeška čreda nima nikakršne perspektive“.

In Mariborčani se lahko odkrito sprašujemo, ali je ta, očitno arogantni mož, primeren za župana drugega največjega mesta v državi?

Link dočlanka v Večeru:https://www.pressreader.com/slovenia/vecer/20130328/282153583734834 fbclid=IwAR0ZWnkWowPuA7WL1xkjUwSINo_vjUkBT9t9iTR9T3zfUyMEWXHPZosaUNY

M.Z.

Vir: e-maribor.si 

Mogoče vam bo všeč