Nekategorizirano

Danijel Krivec: Glede podpore kandidatu za ustavnega sodnika se v SDS še nismo odločili

V predsedniški palači so se danes začela posvetovanja vodij poslanskih skupin s predsednikom republike Borutom Pahorjem o novem ustavnem sodniku in o informacijski pooblaščenki. Za mesto ustavnega sodnika so prijavljeni Rok Čeferin, Marjan Lekše in Janez Pogorelec, za mesto informacijske pooblaščenke pa Mojca Prelesnik. 

Posvetovanj se je udeležil vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec, ki je v izjavi za medije pojasnil, da je predsedniku republike prenesel mnenje poslanske skupine SDS. »Zaenkrat se glede predloga imenovanja za ustavnega sodnika nismo odločili še o nobenem kandidatu, odločitev bomo sprejeli tik pred glasovanjem,« je po sestanku povedal Krivec. »Pogovarjali smo se tudi o informacijskem pooblaščencu in tudi v tem primeru naša poslanska skupina dokončne odločitve še ni sprejela. To bomo storili v nadaljevanju postopka,« je povedal vodja poslank in poslancev SDS. 

Na novinarsko vprašanje, ali bodo v SDS predlagali svojega kandidata za ustavnega sodnika, je Krivec odvrnil, da so v okviru postopka prijav trenutno na voljo 3 kandidati, »mi pa v tem trenutku ne bomo predlagali nikogar drugega.« 
Na vprašanje glede tega, katera od strank bi morala biti upravičena do tega, da predlaga evropskega komisarja, pa je Krivec povedal, da se v stranki o imenih trenutno ne pogovarjamo, »je pa naše stališče, da bi stranka, ki je zmagala na evropskih volitvah morala biti upravičena do imenovanja evropskega komisarja.« Na dodatno novinarsko vprašanje o tem, ali je kot kandidat SDS za evropskega komisarja predviden dr. Anže Logar, pa je vodja poslank in poslancev SDS dejal, da ga je dr. Zver kot kandidata omenjal na soočenjih, »vendar  se o tem na organih stranke še nismo pogovarjali.« Po besedah Danijela Krivca bodo seveda tudi o tej temi na organih stranke še razpravljali in se nato tudi odločili, koga predlagati. 

Mogoče vam bo všeč