Nekategorizirano

Danes v boj za finale 5 slovenskih borcev in bork

Na članskem evropskem prvenstvu v kickboxingu za discipline point-fighting, light-contact in full-contact, kjer sodeluje 469 tekmovalcev iz 31 držav se danes v boj za preboj v finalne obračune podaja 5 slovenskih borcev in bork. Vsi današnji polfinalni obračuni bodo v disciplini light-contact.

Kot prva bo že v prvi borbi nastopila branilka naslova evropske prvakinje izpred dveh leti in aktualna svetovna prvakinja Urša Terdin, ki se bo v polfinalu kategorije do 70 kg v disciplini light-contact pomerila z nasprotnico iz Lihenštajna Jovano Prvulj.

Že v naslednji borbi se na sosednji tatami podaja Alen Preložnik, ki ga po včerajšnji zmagi s 3:0 nad italijanskim nasprotnikom danes čaka še en težek polfinalni obračun v kategoriji do 57 kg proti Turku Mehmetu Firatu.

Okrog 11. ure in 30 minut se na tatami v kategoriji do 60 kg podaja še ena domačinka Urška Gazvoda, kjer se bo soočila z Italijanko Luno Mendy. Uro za njo pa bo na tatami številka 2 stopil Luka Krel. Novinec v članski reprezentanci se je včeraj izkazal z zmago proti Turku s predčasno prekinitvijo spričo velike točkovne prednosti. Danes ga čaka obračun z Nemcem Al-Aminom Rmadanom.

Današnje slovenske nastope bo okrog 13. ure zaključil David Žibrat v polfinalnem obračunu kategorije do 89 kg. Včeraj je s 3:0 slavil proti močnemu francoskemu nasprotniku, danes ga čaka spopad z aktualnim evropskim prvakom, Avstrijcem Romanom Bruendlom.

Naš polfinalist v fringu Aleks Stračanek je danes prost, predvidoma ga polfinalni obračun v kategoriji 63,5 kg v disciplini full-contact čaka v petek: Žal je pa je bil naš edini polfinalist v disciplini point-fighting Admir Sinanbegovič zaradi poškodbe primoran predati današnjo borbo.

Mogoče vam bo všeč