Nekategorizirano

(DAN 51 #COVID19: Ljutomerski dom starejših občanov se je spremenil v bolnišnico

V petek je umrlo še pet bolnikov s covidom-19, kar pomeni, da se je število umrlih v epidemiji povzpelo na 50. V petek je bilo sicer po navedbah vlade opravljenih 1232 novih testov na koronavirus, okužbo so ugotovili pri 28 osebah.

V Sloveniji so tako našteli že 1188 potrjenih okužb z novim koronavirusom, je objavila vlada.V  bolnišnicah je bilo v petek 94 bolnikov, kar je 12 manj kot dan prej. Intenzivno nego je potrebovalo 37 bolnikov, kar je eden več kot v četrtek. Odpuščenih pa je bilo 11 oseb, skupaj že 148.

V DSO so se v boj proti epidemiji Covid-19 aktivno vključili zdravstveni delavci soboške splošne bolnišnice 


							V DSO Ljutomer je bilo v četrtek odvzetih 32 brisov, od tega je bilo pozitivnih osem pri stanovalcih in štirje pri zaposlenih. Skupno so v domu potrdili 64 okužb z novim koronavirusom, od tega pri 53 stanovalcih in 11 zaposlenih.

V Domu so vložili izredne napore, da se v deluo aktivno vključi Splošna bolnišnica Murska Sobota in drugi strokovnjaki. Vztrajali so, da jim priskoči na pomoč bolnišnično izobražen kader, ki ima izkušnje z obvladovanjem zahtevnih okužb. Tako se je od včeraj aktivno vključila v zaščito  stanovalcev Splošna bolnišnica Murska Sobota, za kar se jim vodstvo doma iskreno zahvaljuje.

V sodelovanju s koordinatorico so včeraj uspeli zagotovitev nov kader, ki bo lahko nadomestil obolele zaposlene doma in izčrpane sodelavce, med tem kadrom je tudi nekaj bolnišničnega osebja Splošna bolnišnica Murska Sobota. Direktor DSO Ljutomer mag. Tomislav Nemec je zaprosil sekretarko Ministrstva za zdravje gospo mag. Klavdijo Kobal Straus še za dodaten bolnišnični kader iz drugih sosednjih bolnišnic, tako bodo s pomočjo regijske koordinatorice prišli tudi štirje zdravstveni tehniki iz Splošne bolnišnice Ptuj.

Ob obisku doma bo gospa mag. Klavdija Kobal Strausova dostavila dodatno zaščitno opremo, saj odslej v celotnem domu delajo na najvišji stopnji zaščite. V sodelovanju z bolnišničnimi strokovnjaki se organizira dostavo zdravil po optimalni klinični poti, v kar bo vključena domača lekarna. Danes bodo stanovalce obiskali tudi specialisti iz Splošne bolnišnice Murska Sobota. Zagotovljeni so dodatni prostori za bivanje zdravstvenega kadra, saj se jih veliko ne vrača domov. Hrano tem zaposlenim in stanovalcem v Bioterme razvažajo sami,  za pomoč so zaprosili civilno zaščito.

Vodstvo doma na čelu z direktorjem Tomislavom Nemcem se iskreno zahvaljuje vsem, ki so jim v teh dneh priskočili na pomoč, zlasti pomurski medicinski stroki, saj gre za zelo zahtevne epidemiološke razmere, ki zahtevajo bolnišnični pristop, ki pa ga v socialnovarstvenih zavodih zaradi pomanjkanja virov sami ne morejo zagotoviti.

VIDEO: Ljutomerski DSO se je spremenil v bolnišnico:

Mogoče vam bo všeč