Nekategorizirano

Opozorilo dnevnim migrantom, Avstrijci z rigoroznimi kaznimi nad tiste, ki se skupaj vozijo na delo: 2.800 evrov!!

Po poročanju avstrijske Kronen Zeitung je pravna ureditev, ko so v veljavi ukrepi za omejevanje epidemije Covid-19, nadvse nejasni. Poročajo o primeru štirih zaposlenih družbe Voest, ki so se na delo peljali v enem vozilu, policija v kraju Mühlviertel pa jih je oglibila za 2.800 evrov. Razlog je v policijskem tolmačenju, da mora biti tudi v osebnem avtomobilu med ljudmi vsaj meter razdalje. Seveda so v svetu družbe sprožili “alarm!”

Vse kaže, da je pri Avstrijcih popolna zmeda glede pravil v prevozu z osebnimi vozili. Država tolmači, da je vožnja dopustna, če ste opremljeni z zaščitno masko in rokavicami. „Pod pogojem, da je upoštevana najmanjša razdalja enega metra,” pa govori drugo priporočilo, četudi nosite zaščito za nos in usta. Policisti v Mühlviertelu pa so upoštevali le eno odredbo, kar so na svoji koži občutili štirje potniki v avtomobilu, vsakega so mandatno kaznovali za 700 evrov.

V svetu družbe Voest še vedno vztrajajo, da je po državni uredbi dovoljena vožnja večih oseb v osebnem avtomobilu, če so izpolnjeni osnovni varnostni ukrepi: nošnja zaščitnih mask in rokavic. Nasprotno pa tiskovni predstavnik prometnih oblasti v Mühlviertel Peter Handlos vztraja, da mora o tem zdnjo besedo povedati vlada na Dunaju, da bo tolmačenje tega člena uredbe veljajo enako za celotno Avstrijo.

Do takrat pa delavci migranti, četudi boste imeli nadete maske in rokavice, vas lahko ustavi policija, ker kršite temeljno uredbo, ki govori o najmanj enem metru varnostne razdalje. Tega pa v avtomobilu, če se na delo vozijo štiri osebe, ni moč zadostiti.

Mogoče vam bo všeč