Nekategorizirano

Coronacirkus: »Rdeči« alarm v Makedoniji! Samo v enem dnevu testiranja na privatni kliniki 54 pozitivnih.

Tisto, kar sem že pisal o počasnem testiranju,  oziroma zelo ekstenzivnem postopku, prihaja pa plano. Skrivala se je nesposobnost pooblaščene klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja. Nekaj dni nazaj so začeli izvajati testiranje na zasebni  kliniki Adžibadem Sistina v Skopju.

Z začetkom občutnega  povečanja testiranja z pomočjo t.i. hitrih testov se povečuje število pozitivnih testov. Taiste pozitivne potem pošiljajo naprej na inštitut za javno zdravje (enakovreden našemu NIJZ), za nadaljne  molekularne teste,  v kolikor to testiranci to želijo. Danes, prvi april, nevezano na datum so v zasebni klinični bolnišnici Adžibadem Sistina, s tako imenovanimi hitrimi serumskimi testi nizozemske proizvodnje testirali 327 oseb, od tega ugotovili da  54 POZITVNIH. 

V primerjavi z prejšnjimi dnevi, ko ni bila urejena napotitev državljanov s strani države  na testiranje v to kliniko zaradi socialnega zavarovanja, so v treh dneh od skoraj petsto testiranih ugotovili okužbo pri 34 osebah. Za primerjavo državnimi inštitucijami,  ki so v dobrem mesecu »uspeli« testirati do 31. marca samo  3500 oseb, od tega novih 44 novih pozitivnih (skupaj z temi od Sistine) vse skupaj 329 pozitivnih, dvanajstih ozdravljenih in 9 mrtvih.   

Ta današnja testiranja  kažejo na enormni porast števila okuženih z COVID 19 v Makedoniji. Ta zasebna klinika je nabavila pri istem nizozemskem proizvajalcu 50 000 testov za hitro  in učinkovito detektiranje prisotnosti virusne infekcije na lastno pobudo, obenem pa pričakujejo  od makedonskih zdravstvenih oblasti,  da zelo urgentno nabavijo še 400 000 tisoč teh testov, da bi zelo hitro in nepretrgano testirali in s tem  tudi učinkovito zajezili širjenja virusa  med prebivalstvom.

Z druge strani pa se vrstijo nelogične in absurdne poteze oblasti v  najhujšem trenutku spopada v boju s koronavirusom.  UKINJAJO socialno pomoč osebam, ki so  nekaj sto denarjev (ali do 50 EUR) presegli cenzus  upravičenca na letni ravni, in mu socialna pomoč ne pripada za naslednjih 12 mesecev. Takšni državljani, kot pravijo priče v enem od takšnih primerov, v koroni vidijo »odrešitev« od teh vseh poniževalnih situacij, ki jih premorejo za enkrat tako v Makedoniji pa tudi drugod po Evropi  socialistične »sočutne« Vlade.

Razgradnjo države in  vsega na čem stoji država pred očmi nemočnih državljanov, je vse kar za enkrat zmore t.i.  tehnična Vlada v Makedoniji, seveda dodobra prepredena s kadrom in miselnostjo »spečega«,  nekdanjega socialističnega premiera Zaorana Zaeva. V takšnih primerih je zelo veliko število državljanov RS Makedonije, ki pogledujejo proti nebu v pričakovanju glasu tolažbe od tam. Edino to jim je še preostalo!

Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč