Nekategorizirano

Črni migranski oblaki nad Evropo – kdo bo temu zmogel reči, dovolj je!

				Vane K. Tegov			Vane K. Tegov

Evropa, oziroma del Evrope, ki jo predstavljajo države, polni in prepolni z vsem, kar ustvarja in producira preglavice, povezane s problematiko ilegalnih in nezakonitih migracij, ob tem da so (in še bodo) množične in ponovljene tako kot v prvem navalu leta 2015 navija za to, da bi jih  še več.  Grožnje so in bodo. Za to jesen pričakovane glede na «pragmatično« in izkoriščevalsko vedenje, obenem manipulatorsko obnašanje Turčije in njihovega diktatorja Recepa Tayyipa Erdogana. Kaj se pravzaprav dogaja? Turčija, glede na nerešeno vprašanje statusa prebežnikov iz vojnih območij v njeni soseščini (in dlje kot so Afganistan, Iran, Pakistan, Bangladeš) bo za talca in kot glavni predmet izsiljevanja do Evrope izrabljala prav njih, prebežnike katere koli skupine za učinek, ki se mu reče denar iz Evropske unije.

V najbolj občutljivem obdobju leta se pa pojavi odločitev Ustavnega sodišča, na pritožbo Varuha človekovih pravic na zakon o tujcih iz leta 2017.  In ni to kakršen koli čas in ni kakršen koli zakon in za katerekoli stvari ali področja zaščite s pomočjo zakona. Gre se zakon, s katerim se zaščitijo pravo in pravice lastnih državljanov. To je imperativ vsakokratne vlade vsak oblasti, vsake države.

In kaj smo zvedeli v ponedeljek 14. oktobra?

Ustavni sodniki so razveljavili dele člena 10. b zakona o tujcih, ki v primeru zaostrenih migracijskih razmer predvideva omejevanje vstopa tujcev v državo oz. dopušča zavračanje tujcev brez individualne obravnave.

Pravzaprav je US  razveljavilo drugi, tretji in četrti stavek drugega odstavka ter tretji odstavek 10. b člena zakona o tujcih, je razvidno iz  objavljene odločbe. Gre za tisti del zakona, ki je določal, da lahko policija na meji zavrača vse prošnje za azil brez individualne obravnave.

Če karikiram, se pravi »popolnoma » pripravljeni« za nov val »pomoči«potrebnih migrantov, ki bodo kljub temu, da bodo vstopili v državo Slovenijo ilegalno in nezakonito, tretirani kot da smo jih vsak trenutek pričakovali  ter da smo jim pravzaprav »hvaležni,« da so prišli  in nestrpno pričakujemo, da so izbrali Slovenijo in ne katerokoli drugo, bolj prijazno državo in njeno upravo.  Šalo na stran, zgodilo se bo to, kar se ne bi smelo niti v najhujših sanjah.  Ne enak status lastnih državljanov v primerjavi z tistimi, ki so do nas prišli s pomočjo vseh zakonov in notranjih, praviloma konstitutivnih aktov posameznih držav. V taistih aktih je vedno državljan posamezne države na prvem mestu, kjer se ga dvigne visoko na piedestal. Sedaj pa so prav za prav gospodje, za katere menimo, da ne smejo imeti niti najmanjše pikice dvoma v njihovo mentalno moralno in strokovno neoporečnost, naredijo prav to veliko pikic in pack na vse prej omenjeno. Vsa čast izjemi, ki jo hvala bogu strokovno nepristranska in ostala širša zainteresirana javnost pozna.

In kakšne posledice tega »junaškega« in strokovno kontaminiranega dejanja osmih( od devetih) članov Ustavnega sodišča  lahko pričakujemo? Katastrofalne.

 

To bi pomenilo , da v primeru navala in kaosa kot je bilo leta 2015, ko je v Slovenijo vstopilo (in takrat na srečo veliko izstopilo) več kot pol milijona teh oseb, bo morala policija osebno obravnavati vsako tako osebe in jo prerazporediti v notranjost države ne glede na to, da so vstopili ilegalno v državo. Skrajni nonsens  in hude posledice za mir v državi ter latentne hude konflikte, ki hitro prerastejo v spopade, posilstva, uničevanja lastnine držav in državljanov.

Pa kljub temu bodo takšni »nehvaležneži« na  grbi davkoplačevalcev, kar pomeni, prvič,  da bomo mi v lastni državi  zaradi dobrikanja nečemu, kar ni tu doma, kot je diskriminacija lastnih državljanov, potisnjeni na eksistenčni rob, kulturno jezikovno in versko proti naši volji kontaminirani ter drugič,  da se nam taisti rogajo in režijo v obraz, češ kako neumni ste vi tuka,j da nam vse verjamete, pa še delate za nas. To je dobršen del Evrope doživel  pa ne poznajo rešitve in izhoda za napako  iz napačno razumljene gostoljubnosti in izrazov dobrodošlice ki so jo bili taisti tujci deležni.

In kdo kaj naredi?

Naši provladni politični »klobasači« pa v slogu: » mi smo se zavezal, ‘da bomo to spoštoval,’ kar smo podpisal,’ t’ko je v razvit’ Evropi do anarhista na Bruxelelskih tleh z imenom Milan Brglez, ki se je okitil z nazivom nasprotnika  noveliranega zakona iz leta 2017 ter da bo od tega ponedeljkovega dne (14 oktober) mirno spal.  Od reakcij drugih, predvsem Janeza Janše, da je “leva večina” v ustavnem sodišču “razveljavila krizno varovalko v zakonu o tujcih ravno v času, ko nam zaradi Turkov spet grozi migrantsko begunski val. Izdajstvu in protislovenski politiki levičarjev ni konca” ter Zmaga Jelinčiča, da bi  ustavno sodišče v prvi vrsti moralo ščititi slovensko državo in državljane”  in ostalo je pri tem. Ostalo pa medlo , brezjajčno, brezbarvno, izdajalsko, neumno.

Kaj  se vmesnem času dogaja?

Na jugovzhodu nič novega in  nič dobrega.
Dnevna poročila policijskih uprav se začnejo: V Brezovcu  pri Rogatcu so  danes 17. oktobra, okoli enih zjutraj ustavili 29-letnega srbskega voznika osebnega vozila, ki je vozil tri državljane Afganistana in enega  državljana  Iraka,  ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Dva od njih bi naj  bila  mladoletna.  Enemu mladoletniku so zaradi slabega zdravstvenega stanja nudili medicinsko pomoč. Postopki z njimi še potekajo. Vikend prej je tudi pripeljal nekaj polnih pričakovanj  in nebesa na zemlji, celo iz popolnoma ne vojnih ali daleč vstran od vsega, kar spominja na to. Pa kljub temu prihajajo. Ali z dolenjsko-belokranjskega dela z mnogokratnikom glede števila zalotenih, prijetih, sprocesiranih in vrnjenih nazaj v varno državo od koder so prišli, se pravi na hrvaško celo z avtobusi.

Najbolj žaljivo za Slovenijo in za slovenske državljane je to, da  se nek župan iz cazinske krajine oziroma Unsko sanskega Kantona v FBIH  hvali da ima odlične povezave z neko predstavnico  in predsednico slovenske nevladne organizacije,  v vseh ozirih, tudi če je treba koga »prešvercati« v Slovenijo. To pa nam res ne sme biti  v ponos, obenem pa še eno roganje lastnim državljanom ki smo davkoplačevalci in » financerji«  teh »mednarodno« pohvaljenih za »odlično« opravljeno poslanstvo.

Ali smo res mi, posredno temu tudi mi državljani takšni, tako pohlevni, pomehkuženi ali do skrajnosti svetohlinski da vse to toleriramo  ali pa ne znamo izbrati svoje predstavnike ljudstva ki so in morajo biti najprej in najbolj človeški do lastnih državljanov.

Odgovor in primere o pravem , pravilnem in do lastnih ljudi pravilnem odnosu imamo v naši soseščini, Madžarski in še naprej na Poljskem. Celo Poljaki so pripravljeni plačati vsakokratno kazen kot pa sprejeti migrantske kvote, ki so spet aktualne. Razmišljanje, se reče po domače  »ki pije vodo«, tudi zaradi tega, ker plačilo je enkratno, migranti ostanejo in postanejo dolgoročen in trajen problem, prinese še polno drugih pasti in nepotrebnih problemov, nezadovoljstva med lastnimi ljudmi, na koncu koncev tudi za mir in ureditev v sami državi.

Pri nas  si nihče ne upa, se bojijo koga ali preprosto so prekratke politične pameti.
Zbuditi se je treba!

Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč