Nekategorizirano

Preteče kolone ilegalnih migrantov v BiH na poti proti Hrvaški. Njihov cilj Slovenija?!

Spletni portal mojadolenjska.si poroča o kolonah migrantov, namenjenih na Hrvaško. V Bihaću vlada izredno stanje. Iz videa je razvidno, da se proti meji in s tem tudi Sloveniji valijo kolone nezakonitih migrantov. V pričujočem video posnetku bosanski policisti migrante sicer vodijo v migrantski center Vučjak, ki je le nekaj kilometrov stran od meje s Hrvaško. Od tam gredo nato proti južni slovenski meji, večinoma proti Beli krajini in na Kočevsko-ribniško območje.

Iz videa, ki ga je včeraj na Facebooku objavila prebivalka Bihaća in je še bolj zastrašujoč, pa je razvidno, da se migranti proti meji gibljejo brez spremstva policije.

Ob tem domačinka na Facebooku opozarja, da prebivalci ne zmorejo več, da se že dve leti borijo s tem. Prišlo je do posilstev, kraj, napadov s hladnim orožjem, nadlegovanja in napadov na dekleta, posilstva dekleta s posebnimi potrebami in podobnih grozot.

Migranti so v Bihaću odprli celo svoje restavracije. Denar lahko dvigujejo v točno določeni poštni poslovalnici, pošto dnevno obišče po več sto migrantov.

Zneski, ki jih dvigujejo, segajo tudi do 7000 evrov. Domnevno jim denar nakazujejo družine.

Zdaj tudi v Bihaću ne verjamejo več, da ti mladeniči bežijo zaradi vojnega stanja in revščine. Prebivalci so prepričani, da jih najhujše šele čaka, s tem pa tudi vse nas.

Dodajmo, da je župan Bihaća pri slovenski nevladni organizaciji PIC zelo priljubljen. Njena direktorica Katarina Bervar Sternad je v eni od pogovornih televizijskih oddaj na SLO3 pred nekaj meseci še posebej poudarila zgledno sodelovanje z bihaškim županom.

Sicer pa naj bi ob koncu tedna slovenska policija prijela 158 nezakonitih migrantov in 10 tihotapcev. Polovico in največ so jih prijeli na območju Bele krajine in Dolenjske, sledi kočevsko območje.

Danes so jih nekaj odpeljali nazaj na hrvaško stran, za kar objavljamo fotografije, nastale dopoldne v Fari.

Mogoče vam bo všeč