Nekategorizirano

COVID 19: Število okužb v Evropi v jesenskem času bo še naraščalo

Svetovna zdravstvena organizacija napoveduje porast  števila okuženih  v Evropi v jesenskem času. Prav tako se bo tekom jeseni  se bo povečalo število umrljivosti   med obolelimi z COVID 19 , je izjavil vodja regionalnega predstavništva SZO za Evropo, Hans Kluge. Stanje se bo me d oktobrom in novembrom dodatno zakompliciralo  kar bo prineslo povečano smrtnost med tistimi ki bodo oboleli z corona virusom

 Kot se je  dalo izvedeti pri Svetovni zdravstveni organizaciji-WHO je v zadnji 24 urah padel še eden neslavni rekord. Rekordno povečanje primerov COVID-19 na svetu.

Skoraj 308.000 duš je bilo okuženih s korona virusom po celem svetu v zadnjih 24 urah, kar je  še en rekordni podatek z začetka pandemije, je na spletni strani  sporočila  Svetovna zdravstvena organizacija(SZO).

Sodeč po  najnovejših podatkih  iz SZO, ob izteku zadnjega 24 urnega intervala se je  z COVID 19 na novo  okužilo še dodatnih  307 930 oseb. Prejšnje, zadnje najvišje število okuženih  je bilo zabeleženo  6. septembra – 306 857 primerov pozitivnih na  novega korona virusa.

V svetovnem merilu   je skupaj  28.637.952 primerov okužbe s korona virusom žal  je  917.417 okuženih oseb umrlo.

Po podatkih  SZO  ki jih imajo za obe Ameriki, Severno in Južno – tam sodo sedaj  odkrili skoraj 14,7 milijona primerov, v Južni  Aziji  pa  približno 5,4 milijona primerov v COVID-19.

V Evropi  je bilo  skupaj  do  sedaj okuženih skoraj 4,8 milijona duš. Od tod tudi vsa resnost pri upoštevanju navodil in izvajanju ukrepov ki jih podaja SZO in na podlagi tega nacionalni organi pristojni za koordiniranje dejavnosti v boju zoper pandemijo COVID 19.

 

Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč