Nekategorizirano

COVID 19: V Grčiji bodo sprejemali ukrepe po regijah

Ukrepe proti korona virusu v Grčiji lahko sprejemajo tudi lokalni ravni, odvisno od frekvence dogajanja  in rizikov na območju posameznih regij ali večjih  območij.

Komisija  tamkajšnjih epidemiologov irazpravlja o možnosti, da po potrebi sprejme ukrepe proti korona virusu v regiji Atika. Razlog za to je povečano število ljudi, okuženih s COVID-19, je v intervjuju za Open TV dejal grški minister za zdravje Vassilis Kikilas.

Polovica  vseh novih primerov  v Grčiji je iz regije Atika, kamor spada tudi prestolnica Atene  in glede na dejstvo, da živi pet milijonov prebivalcev,  kaže na to da  ni mogoče sprejeti ukrepov za celotno obrobje oziroma  ne tam kjer ni pretirane goste  poseljenosti, ampak  najverjetneje da bodo na občinski ravni, kar bi naj bilo bolj logično  smiselno

Na  rednem poročanju je vladni tiskovni predstavnik Stelios Pezas poudaril, da je premier Kyriakos Mitsotakis naročil strokovni komisiji ministrstva za zdravje, da razpravlja in predstavi seznam ukrepov, ki bi jih bilo po potrebi mogoče sprejeti na lokalni ali nacionalni ravni.

Vlada je pripravljena sprejeti vse ukrepe, če le pomaga ohranjati dobro epidemiološko sliko v državi.

Od začetka epidemije v Grčiji je bilo skupno zabeleženih 13.240 primerov COVID-19, od tega je umrlo 305 ljudi.

 

Mogoče vam bo všeč