Nekategorizirano

Srbija v petek uvaja nove ukrepe proti koronavirusu

Da bi zmanjšali tveganje za okužbo, bodo vsi državljani, ki vstopajo na ozemlje Srbije iz visoko ogroženih držav, pod  poostrenim nadzorom.

Srbski krizni štab za korona virus je pozval vse državljane, ki so trenutno v Črni gori, na Hrvaškem in v BiH, da se vrnejo do petka do 18. ure.

Po tem bo začel veljati   nadzor vseh državljanov, ki se vračajo v Srbijo,  po priporočilu svetovne zdravstvene organizacije  je, da  to spremljanje trajalo  največ  do 10 dni, je poročal RTS.

Daria Kisić Tepavcević, namestnica direktorja Inštituta za javno zdravje Srbije, je povedala, da je število na novo okuženih zabeleženo  v vseh državah regije.

Da bi zmanjšali tveganje za okužbo, bodo vsi državljani, ki vstopijo na ozemlje Srbije iz visoko ogroženih držav, pod temeljitejšim  nadzorom. V prihodnjih dneh bodo določeni in objavljeni dodatni ukrepi

Pojasnjeno je, da ne gre za karanteno ali samoizolacijo, temveč za nadzor, ki bo vključeval nekatere ukrepe in ukrepe za zmanjšanje možnosti prenosa virusa in izvoza primerov iz države.

Po zadnjih podatkih sta v Srbiji zaradi COVID-19 umrli dve osebi. V 3082 testih je bilo potrjenih 108 novih primerov okužbe s korona virusom. Ministrstvo za zdravje je sporočilo, da se je število novih okužb nekoliko povečalo, in poudarilo, da je to posledica državljanov, ki se vračajo s počitnic v Črni gori in na Hrvaškem.

Z  poostrenim nadzorom želijo zmanjšati možnosti nekontroliranega povečanja okužb. Tudi tisti ki bodo  prišli  do petka bodo morali pustiti najnujnejše podatke da se  jih po potrebi kontaktira.  

Vane T.Costa

Mogoče vam bo všeč