Nekategorizirano

Covid 19: Podatki o številu na novo okuženih iz dneva v dan bolj grozljivi: 363 novih okužb, umrli štirje bolniki

V četrtek je bilo v Sloveniji opravljenih 3.682 testov na novi koronavirus, pri čemer so potrdili 363 novih okužb z novim koronavirusom. Za boleznijo covid-19 so umrli štirje bolniki, skupaj pa že 165. V bolnišnicah je hospitaliziranih 138 bolnikov, od tega 22 na enotah intenzivne nege. Iz bolnišnic so odpustili tri ljudi. Trenutno je v državi 2.865 aktivnih primerov okužbe, kažejo podatki spletne strani sledilnik.covid-19.org.

Največ novih okužb so spet potrdili v Ljubljani, in sicer 74. V Kranju so potrdili 19, v Velenju enajst, na Škofljici enajst, v Mariboru pa deset novih okužb. V ostalih občinah so potrdili manj kot deset novih okužb. Celoten seznam je dostopen tukaj. Največ oziroma 79 novih okužb so v četrtek potrdili v starostni skupini od 35 do 44 let.

Preko twitterja se je oglasil tudi vladni govorec Jelko Kacin in zapisal, da sicer sredinega “rekorda” števila na novo okuženih sicer ne bomo presegli, vseeno pa so številke alarmantne in grozljive.

Slovence in Slovenke je še enkrat pozval k uporabi aplikacije #OstaniZdrav, saj epidemiologi več ne zmorejo opozoriti vseh. K uporabi aplikacije je že pozval tudi predstojnik Centra za nalezljive bolezni na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje Mario Fafangel, ker epidemiologi več ne zmorejo v celoti spremljati tako hitre rasti okužb, zato so se odločili, da se bodo osredotočili le na najbolj ranljive skupine prebivalstva. 

Mogoče vam bo všeč