Nekategorizirano

Cilj interpelacije levičarjev je zrušiti vlado.

Bivše vladne stranke LMŠ, SD, SAB in “polna” opozicijska stranka Levica so vložile interpelacijo proti gospodarskemu ministru in podpredsedniku slovenske vlade Zdravku Počivalšku.

Vse omenjene stranke bi morale interpelacijo sestaviti same proti sebi, saj je prav njihova pasivnost in sramotni pobeg botrovala k temu, da je Slovenija bila prisiljena kupovati nujno zaščitno opremo od kogar koli in po kakršni koli ceni, ki je bila ponujena na svetovnem trgu v času epidemije koronavirusa.

Počivalšek odgovarja: »Predloga za interpelacijo še nisem natančno prebral, a iz tega, kar so predlagatelji povedali medijem, je videti, da je njihov vrhovni cilj padec vlade, ne pa sama razjasnitev okoliščin postopkov nabav zaščitne opreme.

Če bi jih zanimalo to, bi si najprej vzeli dovolj časa in preverili že zdaj dosegljivo dokumentacijo, ne pa sestavljali nekakšno sestavljanko informacij najrazličnejših virov in verodostojnosti.

Dokumentacija, ki je na voljo, bi nedvoumno pokazala, kako so postopki potekali, kdo je v njih odločal, predvsem pa, kakšne so bile razmere v kritičnih trenutkih ob izbruhu epidemije in kako težko je bilo tedaj priti do kakršnekoli zaščitne opreme.

Interpelacije se veselim, saj je to priložnost, da celovito obravnavamo tematiko in širše predstavimo okoliščine pred in po razglasitvi epidemije ter enkrat za vselej predložimo dokaze, za katere sedaj ni posluha.

Vsem, ki jih zanima resnica o nabavah zaščitne opreme, bom predložil vso dokumentacijo in povedal vse, kar jih bo zanimalo. Pravzaprav sem organe, ki so pri nas pristojni za te naloge, tudi sam pozval, da se preiskovanja tega primera lotijo čim prej.

Namreč – ni pošteno in ni konstruktivno, da se iz pomembnega dela preprečevanja epidemije koronavirusa v naši državi, ustvarja kriminalna nadaljevanka s političnim predznakom.

Mi, ki smo sodelovali pri nabavah opreme, smo svoje delo opravili. Vsem se bo s pleč odvalilo veliko breme s tem, ko bodo preiskovalci prišli zadevi do dna in enkrat za vselej pojasnili, kdo je kupoval, kdo prodajal in kdo o vsem odločal.

Tiste, ki pa danes že kalkulirajo politične dobičke na račun moje interpelacije, pozivam, da se posvetijo tednom pred razglasitvijo epidemije in postopkom nabave zaščitne opreme, ki so tekli tedaj. Brez vpogleda v aktivnosti pred 12. marcem, je o tem, kar se je dogajalo od 13. naprej, nemogoče objektivno soditi,« je zapisal Počivalšek.

 

Bo pa interpelacija tudi priložnost, da se razkrijejo tudi nečedne rabote Marjan Šarca.

 

Mogoče vam bo všeč