Nekategorizirano

Celje: V tretji največji bolnišnici v državi, SB Celje začenjajo s krčenjem programa nenujnih storitev

Zaradi širjenja kapacitet za paciente s COVID-19, s ponedeljkom, 19. 10. 2020 začenjamo z zmanjševanjem programa nenujnih zdravstvenih storitev. To bo potekalo postopoma in selektivno.

Iz bolnišnice sporočajo da zaradi vedno večjih potreb po hospitalni obravnavi pacientov s COVID-19,  bodo v SB Celje v prihodnjih dneh  zaradi neodložljivih potreb  širili kapacitete za obravnavo teh pacientov, tako na navadnih bolniških posteljah kot tudi na intenzivnih bolniških posteljah. Zaradi reorganizacije bolnišnice pa bodo v skladu z odredbo Ministrstva za zdravje, s ponedeljkom,  od 19. oktobra 2020 začeli z zmanjševanjem izvajanja ne-nujnih zdravstvenih storitev. Zmanjševanje ne-nujnih zdravstvenih storitev bo potekalo postopoma in selektivno. Zaradi kratkega časovnega okvira, v katerem se organizacija našega dela v zadnjem mesecu spreminja, in omejenih kadrovskih resursov, o spremembi ne morejo  posamezno obveščati vseh pacientov, ki imajo v prihodnjih dneh razpisane termine za obravnavo v bolnišnici. Zato do preklica takšnega načina velja, da bodo vse paciente, ki bodo obravnavo v Splošni bolnišnici Celje lahko opravili, osebno kontaktirali in povabili na pregled, diagnostiko ali poseg. Ti pacienti bodo prejeli navodila o terminu izvedbe.

Za vse ostale paciente, ki jih  osebje bolnišnice  ne bo kontaktiralo  pa prosijo, da v bolnišnico ne prihajajo, navkljub že obstoječega   vabila s terminom  za obravnavo. S  takšnim načinom dela  so že pričeli, zato bodo o veljavnih terminih zagotovo obveščeni tudi pacienti, ki imajo termine v začetku prihodnjega tedna.

Za kakršno koli  vprašanje  kljub zgornji razlagi pa vsem pacientom, če bodo  v dvomu, da svoje vprašanje skupaj s  svojimi kontaktnimi podatki pošljejo na e-naslov: enarocanje@sb- celje.si in v roku 24 ur bodo prejeli odgovor, če bodo zdravstveno storitev lahko opravili.

Vse, ki bodo v prihodnjih dneh prihajali v bolnišnico, prosimo za spoštovanje navodil in odgovorno ravnanje, s katerim ščitijo tako sebe kot druge. O resnosti stanja v boju za reševanje ljudi ob tem ponovnem izbruhu ni treba zgubljati besed.  Tudi živce, bi dodal. Verjeti je treba da je namen vseh vpletenih v delo na reševanju človeških življenj.  Le s zaupanjem in razumevanjem, bodo vaše težave manjše, kljub resnosti vašega stanja.  Pa srečnejši boste.

 

Vane  T. Costa

Mogoče vam bo všeč