Nekategorizirano

Celje: »Tradicija počitnikovanja otrok iz partnerskih mest se nadaljuje«

Tokrat so bil srečni in nasmejani do ušes otroci  iz Slavonskega Broda, ki so imeli zimske ‘počitnice’ na Celjski koči. Včeraj se je  za otroke iz Slavonskega Broda, s katerim Celje sodeluje od leta 2010, zaključil lep zimski teden preživet na Celjski koči.

 

Skupina otrok s spremljevalci iz Slavonskega broda je na Celjsko kočo prispela v ponedeljek. Že v torek zjutraj so začeli z aktivnostmi na snegu. Bili so še posebej navdušeni, ker to zimo še niso imeli priložnosti za to.

Na Celjski koči so jim poleg smučarskega tečaja pripravili tudi mini kino, nočni pohod z lovcem, ogled Starega gradu Celje v družbi viteza in obisk Hermanovega brloga. Včeraj zjutraj so obiskali Osnovno šolo Lava, kjer so jim pripravili glasbeni in likovni program. Povezovanje naših osnovno- in srednješolcev z vrstniki, ki prihajajo iz prijateljskih mest, nam je še posebej pomembno, saj tako gradimo temelje za sodelovanje v prihodnosti.  

Danes bodo mladi smučarji preizkusili svoje znanje na zaključni tekmi in se po kosilu odpravili domov.

Spomini in prvi stik z snegom, smučanjem, je za prenekaterega od teh otrok zasuk, najpogosteje v pozitivno smer v odnosu do snega in smučanja samega. To da je to vpeto na nek spoznavno rekreacijski način in podrto z druženjem z sovrstniki, formula, ki največkrat zagotavlja uspeh in užitek ter korak v pravo smer. Pa ni nezanemarljivo to,da bodo ti  otroci  v neki kasnejši dobi svojega življenja naši dragi gosti  iz povsem drugačnih nagibov. Turističnih zmogljivosti za  častilce športov na belih strminah in terenih na različnih koncih naše dežele je vedno pripravljenih, predvsem v okolici Celja kjer je kar nekaj terenov in smučarskih centrov.

Če se malo pošalim, je to »investicija« na dolge proge, za kar ej vredno tudi nekaj žrtvovati in jim z veseljem nekaj malega koristnega prav v tem delu življenja dati.

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč