Nekategorizirano

Braslovče tretja občina v Sloveniji z največ okužbami na COVID 19

Po podatkih NIJZ je v občini Braslovče potrjeno okuženih 26 prebivalcev, kar pomeni, da je včeraj bil v občini Braslovče potrjen samo en pozitivni primer okužbe s korona virusom.

V Zavodu OŠ Braslovče je po dostopnih in  znanih podatkih okuženih 12 zaposlenih oseb, ter 15 učencev. Pet oddelkov predmetne stopnje v OŠ Braslovče je v karanteni, prav tako oba kombinirana oddelka v POŠ Trnava.
Z 15.9.2020, se odpira Vrtec Trnava, in sicer vseh pet oddelkov, o čemer so starši že bili obveščeni. Prostori so ustrezno razkuženi in pripravljeni za sprejem otrok, prav tako so sprejeti dodatni zaščitni ukrepi za varnost najmlajših. Starše prosijo za potrpežljivost in razumevanje pri izvajanju  dodatnih ukrepov in ostalih nujno potrebnih ravnanj.

V Sloveniji je bilo včeraj opravljenih 1110 testiranj, potrjenih je 47 novih okužb. Število je glede na predhodne dni, ko se je število potrjeno okuženih gibalo okrog sto, nekoliko nižje. Hospitaliziranih je 40 bolnikov s covidom-19, 9 jih potrebujejo zdravljenje na intenzivni negi, 7 od teh je priključenih na respirator. Včeraj ni umrl nihče.

Največ okuženih je bilo včeraj potrjenih v občinah Ljubljana s 13 z boleznijo covid-19 obolelimi osebami, Maribor s štirimi in Šentjur s tremi.

 Več kot petina vseh nedeljskih okužb je bila potrjena na Celjskem. Največ v Šentjurju, kjer so potrdili tri obolele za covid-19. Dve okužbi so potrdili v Celju, po eno pa še v občinah Braslovče, ki so pretekli teden postale žarišče na Celjskem. V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno že 152 oseb, največ kot rečeno še vedno v Braslovčah (26), ki je že tretja najbolj okužena občina v Sloveniji. Sledijo Celje 20, Žalec 17,  Šentjur 17, Rogaška Slatina 13 ostali z manj kot 10.

V Sloveniji je trenutno aktivno okuženih  že 866 oseb, največ v Ljubljani, 167 in Mariboru, 89. Tretje so kot rečeno Braslovče s 26 aktivno okuženimi.

 Vane T.Costa

Mogoče vam bo všeč