Nekategorizirano

Celjan in Laščan ovadena zaradi več tatvin, vloma in zatajitve. Odvisnost ju je peljala v drugo odvisnost.

Včeraj so iz PU Celje  poročali, da so v noči iz srede na četrtek obravnavali vlom v okrepčevalnico na Kersnikovi ulici v Celju. Storilca sta ukradla električni skiro, menjalni denar in nekaj alkoholnih pijač. Lastniku sta škodo povzročila še z razbitjem stekla na vhodnih vratih in stekla na hladilniku. V popoldanskih urah so storilcema, 36-letnemu Celjanu in 39-letnemu Laščanu, odvzeli prostost. Včeraj  popoldne so pri 36-letnemu osumljencu opravili še hišno preiskavo.

Oba bodo  kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Velike tatvine, 36-letnika pa še zaradi več  tatvin v trgovinah in v bencinskih servisih na območju Celja ter zaradi suma storitve kaznivega dejanje zatajitve, saj je izkoristil priložnost, ko je občan izgubil denarnico in si jo je prilastil. Od drugih so prevzeli modus delovanja po poprejšnjih »specialistih« ki so trenutno za zapahi.

Oba  osumljena sta odvisnika od prepovedanih drog, denar za nakup le teh dobita izključno s storitvami različnih kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, zaradi katerih so ju tudi v preteklosti že večkrat obravnavali. Prav tako so ju večkrat obravnavali tudi zaradi
kršitev javnega reda in miru.

Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč