Nekategorizirano

Če pa to ni kriminal!? Župan Arsenovič naj bi za odkup stavbne pravice osrednje tržnice zahteval 255 tisoč evrov provizije?!

Projekt prenove mariborske tržnice je eden pomembnejših za župana Maribora Saše Arsenoviča. Mariborska občina lastnica zemljišča in ploščadi, kjer je zelena tržnica, ni pa lastnica celotne zgradbe. Stavbna pravica je vse do leta 2056 v lasti podjetja Inversio Gradnje. Direktorica in posredna lastnica Inversio Gradnje in s tem tudi stavbne pravice je Simona Leber, s katero naj bi se župan arsenovič dogovoril za odkup in tudi podpisal predkupno pravico, da bo mariborska občina oziroma občinsko podjetje Mestne nepremičnine odkupilo stavbno pravico.

Po tem, ko je Arsenovičev koalicijski glasovali stroj prižgal zeleno luč za ustanovitev občinskega podjetja Mestne nepremičnine, je to pridobilo za plačilo kupnine dvomilijonski kredit pri Gorenjski banki, razlika v višini 550.000 evrov pa bi šlo iz ustanovnega kapitala. Za teh 2,5 milijina evrov bi v občinsko last prešla zgradba, ki zajema pokrito tržnico, kjer so prostori za trgovine, gostinske obrate, tudi mlečno-mesni paviljon, in podzemna garažna hiša z 265 parkirnimi mesti.

Do podpisa pogodbe pri notarju bi moralo priti 31. januarja, vendar se Lebarjeva ni pojavila. Sporočila je le, da odstopa od prodaje, ker naj bi menda dobila boljšo ponudbo od Arsenovičeve. Od takrat se je Lebarjeva zavila v molk. Menda naj bi z njo potekali pogovori, saj je projekt mariborske tržnice eden ključnih za Arsenoviča. Govori se tudi o morebitni tožbi, če ne pride do prodaje. 

Kje se je torej zataknilo?

Je posredi res lakomnost mariborskega župana Saše Arsenoviča, ki naj bi z nakupom v svoj žep želel pospraviti kar 255 tisoč evrov provizije, menda naj bi mu Lebarjeva ponujala “zgolj” 200 tisoč. Da naj bi bilo temu tako,  se je razpisal pisec na fcebook profilu “Arsenovič je grobar Maribora.” Če je to res, kar je zapisal po tem, ko naj bi prejel dopisovanje med Arsenovičem in Lebarjevo, je to najmanj velik škandal, če že ne kriminalno dejanje, vredno kriminalistične obravnave.

Njun dialog se bere kot prava kriminalka:

Simona: Imaš slab spomin. Dogovor je bil da dobiš 200.000 eur pri kupnini 2 milijona eurov. To je slučajno res 10% ampak noben od naju ni govoril o %, ker jez nebi nikoli plačevala več, kot 200.000 evrov provizije za prodajo stavbne paravice. Ti pa dobro veš, kako važna je tržnica za tvojo ponovno izvolitev

Saša Arsenovič: kaj je s tabo ženske? Ti sploh veš, kaj je posel? Višine nagrade se vedno meri v procentih, nikoli ni fix. Saj to sama dobro veš, samo malo me maš za norca.

Simona: Ne delam se norca, ker so to preveč resne stvari. Obljubila sem ti 200.000 evrov provizije in to obljubo bom tudi izpolnila. Če pa je tebi uspelo preproičat ove bedeka v mestnem svetu, da stavbno pravico preplačajo za 30% pa to ni moja stvar.

Saša Arsenovič: Nehaj! Jutri se dobimo pri notarju, jaz tebi 2.550.00 eur, ki bo še isti dan na tvojem TRR, ti pa meni 255.000 eur, nakažeš v ponedeljek veš komu 

Simona: Pozabi, jaz se ne grem takih izsiljevalskih igric. Jutri me pri notaru ne bo

Seveda je ni bilo!

Mogoče vam bo všeč